H εμπρός όψη του νέου, όπως όλα δείχνουν, Yamaha ΜΤ-09

Yamaha MT-09 2021: Προ των πυλών;

Οριστικοποιείται, όπως όλα δείχνουν, η ανανέωση της Yamaha MT-09, με νέα σχεδίαση, νέο κινητήρα και περισσότερα άλογα. Δείτε τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Μόλις εχθές, υπήρξατε από τους πρώτους που είδαν το νέο teaser video της Yamaha, για κάτι νέο που ετοιμάζει στην σειρά MT. Σήμερα, με περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες, τα νέα συγκλίνουν στο εξής: Το νέο Yamaha MT-09 2021 είναι το μοντέλο για το οποίο μας προδιαθέτει το βίντεο και ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί πολύ σύντομα.
 
Ας δούμε πιο αναλυτικά: Με την είδηση ασχολήθηκαν πολλαπλά διεθνή ειδησεογραφικά μέσα διασταυρώνοντας τις πληροφορίες και αλιεύοντας στοιχεία. Η σύνδεση του όμως με ένα νέο MT-09 έρχεται με μερικές ισχυρές ενδείξεις. Αρχικά, η αποκάλυψη του νέου μοτέρ των 890 κ.εκ. για τα MT-09 και Tracer 900 είχε ήδη γίνει έμμεσα πριν αρκετό καιρό, καθώς ο τρικύλινδρος πρέπει να περάσει και τις προδιαγραφές Euro5. Το νέο μοτέρ, θα αποδίδει 118 ίππους (ένα κέρδος 5 αλόγων σε σχέση με το τωρινό) μειώνοντας παράλληλα θεαματικά τους ρύπους του και παίρνοντας τονωτική ένεση κυβισμού, που πάντα λειτουργεί θετικά και στον marketing τομέα.
 
Αυτή όμως δεν θα είναι η μόνη αλλαγή που θα γίνει στο μοντέλο, καθώς από το teaser διαφαίνεται μια ριζική ανανέωση. Αρχικά, πιθανόν αλλάζουν το πλαίσιο και το ψαλίδι, με λύσεις που προέρχονται από τα sportbikes: Το μεν πλαίσιο παίρνει την μορφή διπλής δοκού, ενώ το ψαλίδι γίνεται ισχυρότερο στο «κέντρο» του αλλάζοντας μορφή σε πιο συμβατική. Ακόμα, αποκαλύπτονται νέοι τροχοί με διαφορετικό σχέδιο από τους υπάρχοντες.
 
Φυσικά όλα αυτά σημαίνουν ένα ολοκαίνουργιο MT-09, το οποίο θα έχει και την ανάλογη σχεδίαση: Το μονό εμπρός προβολάκι, που πλαισιώνεται από δύο LED φωτιστικά ημέρας, μας προδιαθέτει για ένα εντελώς διαφορετικό εμπρός μέρος που σίγουρα θα συζητηθεί. Πότε θα το δούμε; Υπομονή,  μέχρι τις επόμενες ημέρες. Θα αλλάξουν και τα υπόλοιπα MT μοντέλα μαζί του; Δεν αποκλείεται. Μείνετε συντονισμένοι…