O Xavier Mir (αριστερά) μαζί με τον Marc Marquez.

Xavier Mir: Μεγάλη ζημιά στον ώμο του Marquez!

Τα όσα είδε στην εγχείρηση του πρωταθλητή αποκάλυψε ο Xavier Mir, ο οποίος τον χειρούργησε χωρίς να κρύβει την έκπληξη του! Τι είπε;

Κάποιες ώρες μετά την χειρουργική επέμβαση στον ώμο του Marc Marquez, ο επί σειρά ετών χειρουργός των αθλητών στα Moto GP, Xavier Mir, αναφέρθηκε με τα δικά του λόγια στον τραυματισμό του φετινού πρωταθλητή. Ο Mir ανέφερε ότι η εγχείρηση ήταν πιο πολύπλοκη από ότι ο ίδιος πίστευε, καθώς η ζημιά στην άρθρωση του Marquez ήταν πολύ εκτεταμένη.

Ο Mir είπε ότι «η άρθρωση του Marquez μπορούσε να εξαρθρωθεί σε όλες τις κατευθύνσεις», κάτι που απαίτησε ανοιχτή επέμβαση στο κόκαλο αλλά και επιπλέον δουλειά από τον Mir για την επιδιόρθωση των συνδέσμων. Ο χειρουργός προέβη σε περαιτέρω δηλώσεις λέγοντας: «Σχεδόν δεν καταλαβαίνω πως κέρδισε το παγκόσμιο σε αυτή την κατάσταση… Αυτό του δίνει ακόμη περισσότερη σημασία.»

«Εκατό τοις εκατό επιτυχία δεν δίνεται ως εγγύηση από κανέναν, αλλά μετά το χειρουργείο ακόμα και με τον ίδιο σε νάρκωση, κάναμε μια δοκιμή σταθερότητας, κινήσαμε τον ώμο σε όλες τις κατευθύνσεις και δεν βγήκε. Αυτό είναι καλό σημάδι γιατί όταν θα είναι ξύπνιος, οι μύες του θα κρατούν το κόκαλο στην θέση του περισσότερο»

Ο Marc Marquez έχει αυτή την στιγμή μια μακρά περίοδο ανάρρωσης μπροστά του, η οποία θα ανέλθει περίπου στις 6 εβδομάδες, μέχρι την συμμετοχή του στα πρώτα δοκιμαστικά του 2019, στην Μαλαισία.