Στιγμιότυπο από τις κεντρικές εξέδρες του TT

Χάος με τις ακυρώσεις καταλυμάτων στο Isle of Man

Για ξενοδοχεία που δεν επιστρέφουν χρήματα από τις ακυρώσεις που δέχονται λόγω ματαίωσης του αγώνα ΤΤ κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα, με το θέμα να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Δείτε περισσότερα.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και πολύ καιρό, ο αγώνας του TT στο Isle of Man δεν θα πραγματοποιηθεί, άλλο ένα θύμα των μαζικών ακυρώσεων και αναβολών ελέω κορωνοϊού. Ωστόσο, ένα πρόβλημα παραμένει καθώς βρετανικά μέσα αναδεικνύουν ότι πολλοί επισκέπτες, που έχουν προπληρώσει ήδη κρατήσεις δωματίων και καταλυμάτων, κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους!
 
Πιο συγκεκριμένα, επισκέπτες που έκλεισαν δωμάτια για τις ημέρες διεξαγωγής του αγώνα κατέβαλαν σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και πάνω από 1.000 λίρες –ήτοι περίπου 1.140 ευρώ- βρίσκονται σε μια θέση όπου δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους πίσω, με τους ξενοδόχους να αρνούνται την επιστροφή ή ακόμη και την αλλαγή ημερομηνιών της κράτησης. Προφανώς οι αντιδράσεις για το συμβάν αυτό είναι πολλές, αλλά το θέμα μπορεί να είναι πιο πολύπλοκο από ότι φαίνεται.
 
Το τμήμα επιχειρήσεων του νησιού αναφέρει συγκεκριμένα, ότι παρά τα μέτρα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων με 2,4 εκατομμύρια λίρες, πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα απλώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να προσφέρουν επιστροφή χρημάτων. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η οργάνωση του αγώνα θα επιστρέψει πλήρως τα χρήματα για τα πακέτα φιλοξενίας που αγοράστηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα του TT, στα πλαίσια αγοράς εισιτηρίων για τον αγώνα (φυσικά, μαζί με τα χρήματα των εισιτηρίων). Ας ευχηθούμε καλά ξεμπερδέματα στους εμπλεκόμενους…