XΜΑΧ 300: Τι σου κοστίζει στα 5 χρόνια ;

XΜΑΧ 300: Τι σου κοστίζει στα 5 χρόνια ;

Κατά την αγορά ενός Scooter πρέπει να αποφασίσεις ποιος θα είναι ο ρόλος του στην ζωή σου. Θα το κρατήσεις ή θα το πουλήσεις σε 5 χρόνια αγοράζοντας καινούριο ; Η έρευνα για το XΜΑΧ παρουσιάζει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και για τις δύο περιπτώσεις.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Τα  scooter κατέχουν αναμφίβολα το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων στην χώρα μας. Η μεσαία κατηγορία είναι μια από τις πιο δημοφιλής, αφού τα μοντέλα που ανήκουν σε αυτήν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε πολλαπλούς ρόλους εκτός από την ευκολία στην καθημερινή μετακίνηση. Με ιπποδύναμη που κάνει άνετες τις διαδρομές για οδηγό και συνεπιβάτη ακόμη και εκτός πόλης, μεγάλους αποθηκευτικούς  χώρους και πλούσιο εξοπλισμό, το XMAX 300 έχει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κατηγορία και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της, αφού έχει αποδείξει την αξία του στο πέρασμα του χρόνου. Γιατί πολύ απλά καλύπτει αυτόν που αλλάζει μοντέλο κάθε 5 χρόνια, δίνοντας του πίσω μεγάλο ποσό από τα χρήματα που δαπάνησε, καλύπτει όμως και αυτόν που θέλει να το κρατήσει για πολύ παραπάνω, αφού εκτός από τα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζει για την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Κρατά ψηλά την μεταπωλητική του αξία
 
Σίγουρα υπάρχουν φθηνότερα σκούτερ στην αγορά, όταν όμως έρθει η ώρα να τα πουλήσεις γιατί χάνουν μέχρι και το μισό της αρχικής τους αξίας ; Η ποιότητα κατασκευής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πως θα δείχνει ένα scooter μετά από 5 χρόνια χρήσης. Ποιος θέλει να αγοράσει ένα μοντέλο με ξεθωριασμένα πλαστικά που τρίζουν σε κάθε λακκούβα ;  Το XMAX όχι μόνο κρατά ψηλά την τιμή του (κατά Μ.Ο χάνει 1.300 ευρώ στην 5ετία), αλλά πουλιέται και πολύ εύκολα όταν το αποφασίσεις, καθώς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας. Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει αν το όνομά του δεν ήταν συνυφασμένο με την αξιοπιστία, καθώς σύμφωνα με έρευνες ο μέσος όρος ζημιών που βγάζει εκτός εγγύησης σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν ξεπερνά σε κόστος τα 100 ευρώ (σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο).
 
Τα service του στην 5ετία κοστίζουν 1350 ευρώ
 
Πολλοί θεωρούν ότι ένα φθηνό scooter έχει και φθηνά service, η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει ότι αυτό δεν ισχύει πάντα. Τα service του XMAX 300 σε 40.000 χλμ χρήσης δεν διαφέρουν αισθητά σε κόστος από τον φθηνότερο ανταγωνισμό. Μπορεί να πληρώνεις 20 – 30 ευρώ παραπάνω τον χρόνο, έχεις όμως το κεφάλι σου ήσυχο, αφού γνωρίζεις ότι σε αυτά τα έξοδα δεν θα προστεθούν ακριβές και αναπάντεχες ζημιές που θα μπορούσαν να κοστίσουν χρήμα αλλά και πολύτιμο χρόνο από ένα εργαλείο που χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου.
 
 
                       Αγορά   Τιμή πώλησης
σε 5 χρόνια
Κόστος service
5ετίας
Ζημίες εκτός εγγύησης  
 6.450 ευρώ 4.700-5.150 ευρώ  1.350 ευρώ 100 ευρώ  






Με 1.350 ευρώ κόστος service στην 5ετία δεν διαφέρει από τον ανταγωνισμό
Κοιτάς την μεταπωλητική αξία όταν αγοράζεις ένα καινούργιο scooter;
Ποιότητα, αξιοπιστία ή και τα δύο για τον καθημερινό σου σύντροφο;
Πιστεύεις τελικά ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις;