• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Top 5 αξεσουάρ για scooter

Top 5 αξεσουάρ για scooter

Δες τώρα ποιά είναι τα 5 αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα scooter.

Τα καλύτερα αξεσουάρ scooter για άνεση και πρακτικότητα

Ένα scooter είναι ίσως το ιδανικό μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη. Προσφέρει αποθηκευτικός χώρους, άνεση, χαμηλή κατανάλωση, επιδόσεις και ευελιξία, ενώ η μετάδοση μεταβαλλόμενης σχέσης καταργεί τις αλλαγές ταχυτήτων κάνοντας την οδήγηση παιχνιδάκι. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από γνήσια και after market αξεσουάρ που υπόσχονται να αυξήσουν την πρακτικότητα και να κάνουν ακόμα άνετες τις μετακινήσεις σου. Ας δούμε ποια είναι τα πέντε δημοφιλέστερα.

Σχάρα – Βαλίτσα
Τα scooter διαθέτουν συνήθως αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που χωράει ένα ή ακόμα και δυο κράνη, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν και κάποια πρακτικά ντουλαπάκια στην ποδιά για μικρά αντικείμενα, όπως πορτοφόλι, γάντια, κλειδιά, κινητό τηλέφωνο κ.λ.π. Αν θέλετε ακόμα περισσότερους χώρους υπάρχει στην αγορά μεγάλη ποικιλία από κεντρικές βαλίτσες. Είναι κατασκευασμένες από σκληρό, ανθεκτικό πλαστικό και προσφέρονται σε διαφορετικές χωρητικότητες ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες του αναβάτη. Συνήθως, η τοποθέτησή τους προϋποθέτει την ύπαρξη σχάρας η οποία, μάλιστα, βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη σέλα, λειτουργώντας ως προέκταση της και όταν λείπει η βαλίτσα, μπορεί να προσφέρει έναν μεγάλο επίπεδο χώρο φόρτωσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ΧούφτεςΤα καλύμματα χεριών ή χούφτες τοποθετούνται στο τιμόνι του scooter και προστατεύουν τα χέρια του αναβάτη από τη βροχή και τον κρύο αέρα. Είναι κατασκευασμένα από αδιάβροχα συνθετικά υλικά, όπως το neoprene και συνήθως βιδώνουν στα αντίβαρα του τιμονιού ή ασφαλίζουν εσωτερικά με δεματικό για να μην είναι εύκολο να κλαπούν. Στο εσωτερικό τους διαθέτουν θερμική επένδυση ή γούνα, ώστε να μην είναι απαραίτητη η χρήση γαντιών, κάτι που καθιστά τις χούφτες ιδανική λύση για όσου κάνουν συχνές στάσεις με το scooter τους, αφού δεν χρειάζεται να βάζουν και να βγάζουν συνεχώς τα γάντια. Φυσικά, είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίζουν την κίνηση των δακτύλων, για να μπορεί ο αναβάτης να χρησιμοποιεί κανονικά όλα τα χειριστήρια της μοτοσυκλέτας.

Ανεμοθώρακας


Δεν είναι λίγα τα scooter που στον στάνταρ εξοπλισμό τους δεν διαθέτουν ζελατίνα ή κι αν ακόμα έχουν, αυτή είναι πολύ μικρή και δεν προστατεύει ικανοποιητικά από τον αέρα. Όμως, πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν ως έξτρα μεγαλύτερες και πιο ψηλές ζελατίνες, ενώ αν δεν υπάρχουν ως γνήσιες, θα βρείτε after market. Η επιλογή του ανεμοθώρακα γίνεται ανάλογα με το μοντέλο, αφού τις περισσότερες φορές είναι σχεδιασμένος να ταιριάζει μόνο σε αυτό. Στόχος του είναι να «κόβει» τον αέρα που χτυπάει τον αναβάτη, χωρίς όμως να περιορίζει την ορατότητα και σε πολλές περιπτώσεις διαθέτει προεκτάσεις δεξιά κι αριστερά που απομακρύνουν τον αέρα και από τα χέρια. Μερικοί ανεμοθώρακες αντικαθιστούν απ`ευθείας την υπάρχουσα ζελατίνα και βιδώνουν ακριβώς στα ίδια σημεία, αλλά υπάρχουν και άλλοι που απαιτούν ειδικά στηρίγματα προκειμένου να τοποθετηθούν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »