• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το καλύτερο scooter της χρονιάς: Yamaha TMAX 560

Το καλύτερο scooter της χρονιάς: Yamaha TMAX 560

Το καλύτερο scooter της χρονιάς: Yamaha TMAX 560

To Tmax αναδεικνύεται ως το καλύτερο Scooter της χρονιάς (Best Moto 2021) σύμφωνα με την μεγάλη ψηφοφορία που ξεπέρασε τις 76.000 ψήφους στην Ελλάδα.

Μάθε πως θα ελέγξεις τη μοτοσυκλέτα σου

Αν και το πρωτοεμφανιζόμενο Forza 750 μπήκε δυναμικά στην κατηγορία, με την σύμφωνη γνώμη 14.914 αναβατών, Commuter της χρονιάς είναι το νέο T-MAX 560 της Yamaha! Πρόκειται για ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα scooter της αγορά και αυτό το οποίο μέσα από την μακρόχρονη πορεία του στην αγορά, έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση ακόμη και των «σκληροπυρηνικών» μοτοσικλετιστών! Δεν αποτέλεσε έκπληξη λοιπόν το γεγονός της συντριπτικής επικράτησης έναντι των ανταγωνιστών του. Με σχεδόν διπλάσιες ψήφους από τον δεύτερο, δε χωρά αμφιβολία στην πρωτιά του T-MAX 560. H Υamaha, ήταν η πρώτη που τόλμησε αυτό που κάποτε θεωρούταν αιρετικό, να ξεπεράσει δηλαδή τα δομικά και κατασκευαστικά στεγανά των scooter, δημιουργώντας ένα μοντέλο – υπέρβαση, που μπορούσε άνετα να κοντράρει μοτοσικλέτες αντίστοιχου κυβισμού και όχι μόνο!

Με τα χρόνια, το T-MAX κέρδισε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση όλων των αναβατών, ενώ δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται δυναμικά και πλέον έρχεται με δυνατότερο κινητήρα, νέα εμφάνιση και αλλαγές που το καθιστούν καλύτερο από ποτέ. Η μεγαλύτερη αλλαγή στο νέο TMAX όπως φανερώνει και το όνομά του (560) έχει να κάνει με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα με τον χαρακτηριστικό στρόφαλο 360ο. Πλέον αποδίδει 47.6 ίππους σε σχέση με τους 46 του 530 και είναι ακόμη πιο απολαυστικός, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις νέες προδιαγραφές Euro 5. Στην πόλη ο όγκος του πραγματικά εξαφανίζεται, κάνοντάς το ιδανικό για τις καθημερινές ανάγκες ή για ξέγνοιαστες βόλτες υπό τον απολαυστικό (σήμα κατατεθέν) ήχο του δικύλινδρου κινητήρα που λειτουργεί με τον γνωστό αψεγάδιαστο τρόπο. 

Σε σχέση με το 530, ο τρόπος που το 560 επιταχύνει στην μεσαία περιοχή των στροφών παραμένει γραμμικός, αλλά πιο έντονος με αποτέλεσμα τα χιλιόμετρα να μαζεύονται με μεγαλύτερη ευκολία μέχρι η βελόνα να σταματήσει στο τελευταίο νούμερο του κοντέρ (180χλμ/ώρα). Φυσικά οι μακρινοί προορισμοί δεν περιλαμβάνουν μόνο ευθείες αλλά και στροφές στις οποίες το TMAX πραγματικά ξεχωρίζει από οποιοδήποτε scooter, με συμπεριφορά που μπορεί να ντροπιάσει πολλές μοτοσυκλέτες.* Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων, μοτοσυκλετών, commuter και ηλεκτρικών της χρονιάς, συμμετείχαν  μόνο τα μοντέλα που ήρθαν στην Ελλάδα το 2020.