Τα Ducati δεν χαλάνε, αλλά και να χαλάσουν έχουν 4 χρόνια εγγύηση

Τα Ducati δεν χαλάνε, αλλά και να χαλάσουν έχουν 4 χρόνια εγγύηση

Μεγάλη εργοστασιακή εγγύηση σημαίνει μικρότερη ανησυχία, γιατί για αρκετά χρόνια δεν έχεις να φοβάσαι για τίποτα, αλλά και γιατί καταλαβαίνεις πως ή ίδια η εταιρεία εμπιστεύεται το προϊόν της.

DUCATI: Multistrada V4 με σημαντικό όφελος

DUCATI: Multistrada V4 με έκπτωση 2.500!

Δεν έχεις άγχος, αυξάνεις και την μεταπωλητική αξία

Η αγορά μιας καινούργιας μοτοσυκλέτας δεν είναι απλή υπόθεση. Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση που καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες της για πολλά χρόνια και να δικαιολογήσει το τίμημα που καλείσαι να πληρώσεις. Για το λόγο αυτό βλέπουμε όλο και περισσότερους υποψήφιους αγοραστές να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εργοστασιακή εγγύηση, καθώς αυτή διασφαλίζει την αγορά τους για τα επόμενα χρόνια. Αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα εντός εγγύησης, η εταιρεία προχωρά σε επισκευή με γνήσια ανταλλακτικά που εξασφαλίζουν αξιοπιστία και αυξάνουν τη μεταπωλητική αξία της μοτοσυκλέτας.   

H μεγάλη εγγύηση φανερώνει πόσο αξιόπιστη είναι

Η εγγύηση αποκαλύπτει πόσο ανθεκτική είναι μια μοτοσυκλέτα. Γιατί η εταιρεία ξέρει και υπολογίζει πότε θα αρχίσουν να βγαίνουν βλάβες και περιορίζει την εγγύηση. Αντίστροφα όταν ξέρει ότι τα μοντέλα της είναι «σκυλιά» δε φοβάται να δώσει πολλά χρόνια εγγύηση. Το ζήτημα γίνεται σημαντικότερο όσο αυξάνεται και η τιμή της μοτοσυκλέτας όπως στην περίπτωση της Ducati, καθώς ο αγοραστής γίνεται ακόμα πιο επιφυλακτικός για τα λεφτά που θα δώσει. Συνεπώς το ερώτημα που τίθεται είναι αν θες μοτοσυκλέτα που δεν είναι για πολλά-πολλά ή ένα μοντέλο που θα είσαι ξέγνοιαστος για χρόνια; Σε κάθε περίπτωση πάντως η Ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει ότι όλες οι νέες μοτοσυκλέτες που πωλούνται πρέπει να διαθέτουν διετή εγγύηση χωρίς περιορισμό χιλιόμετρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων

Πάντα όταν μιλάμε για εγγυήσεις αναφερόμαστε στα πόσα χρόνια ισχύουν, ωστόσο πέρα από τα χρόνια υπάρχει και ο περιορισμός στα χιλιόμετρα. Έτσι κάθε μάρκα ακολουθεί τη δική της πολιτική σε συνολική διάρκεια, είτε αυτή έρχεται μέσω εργοστασιακής εγγύησης, είτε μέσω επέκτασης, δωρεάν ή όχι. Το ζήτημα είναι να μην υπάρχει αστερίσκοι και ασάφειες. Στην αγορά υπάρχουν αυτή τη στιγμή λίγες εταιρείες με 4ετη εγγύηση και «καθαρούς» όρους που να ισχύουν για όλα τα μοντέλα της γκάμας τους. ΚΤΜ στα μοντέλα με LC8c κινητήρα, Suzuki με όριο 80.000χλμ. και Aprilia. Η Ducati ξεχωρίζει καθώς προσφέρει 4 χρόνια εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων για όλα τα μοντέλα της εξασφαλίζοντας όσους την επιλέξουν, ενώ το πρόγραμμα εγγύησης περιλαμβάνει και 4 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Σιγουριά με διαστήματα service κάθε 60.000χλμ.

Αν η εγγύηση είναι ένας δείκτης φερεγγυότητας μιας εταιρείας, ο άλλος είναι το πλάνο συντήρησης που ακολουθεί στα μοντέλα της . Η Ducati έχει άλματα τεχνολογικής προόδου και έχει καταφέρει να δημιουργήσει αξιόπιστους κινητήρες με μεγάλα διαστήματα service, δείγμα και της εμπιστοσύνης που έχει στα προϊόντα της,. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πλάνο συντήρησης του V4 Granturismo που προβλέπει αντικατάσταση λαδιού και φίλτρου κινητήρα κάθε 15.000χλμ, έλεγχο του φίλτρου αέρα κάθε 30.000χλμ., ενώ ο έλεγχος και η ενδεχόμενη ρύθμιση του διάκενου των βαλβίδων και η αντικατάσταση των μπουζί προγραμματίζονται κάθε 60.000χλμ. !