O Tito Rabat σε φωτογραφία από τα paddocks.

Rabat: Το πόδι μου είχε γίνει σαν S!

Μιλά για πρώτη φορά μετά το ατύχημά του στο Silverstone ο Tito Rabat, χωρίς να φοβηθεί να γίνει αποκαλυπτικός. Δείτε τι λέει…

Ο Tito Rabat ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος άτυχος από τη συνάντηση στο Siverstone πριν από 10 ημέρες, για έναν αγώνα που τελικά ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας. Ο Rabat είχε πτώση, αλλά τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από την μοτοσυκλέτα του Franco Morbidelli, που έπεσε πάνω του και του προκάλεσε τριπλό κάταγμα στο δεξί πόδι.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον τραυματισμό του και αφού υποβλήθηκε σε επιτυχημένη έκτακτη χειρουργική επέμβαση, ο Rabat μιλά για πρώτη φορά επί του γεγονότος με λεπτομέρειες που προκαλούν ανατριχίλα.

«Δεν φοβήθηκα ότι θα χάσω το πόδι μου, παρά το ότι το είδα να έχει γίνει σαν S όταν ήμουν ξαπλωμένος στο έδαφος. Έχασα πολύ αίμα όμως και αυτό με φόβισε. Πήρα το μάθημά μου και από εδώ και στο εξής, αν πέσω ξανά θα κοιτάξω πίσω.» δηλώνει ο Ισπανός. «Όταν είδα τον Rins  να με προειδοποιεί να φύγω από εκεί, είδα την μοτοσυκλέτα του Franco να έρχεται πολύ γρήγορα καταπάνω μου. Σηκώθηκα όρθιος και η μοτοσυκλέτα χτύπησε στο πόδι μου, αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα»

Ο Rabat ευχαρίστησε την ιατρική ομάδα, τονίζοντας την σημασία της ύπαρξής της στην κάθε πίστα. Είπε συγκεκριμένα «Στο Silverstone είδαμε πόσο σημαντική είναι η ιατρική ομάδα των Moto GP και θέλω να τους ευχαριστήσω για την πολύ καλή δουλειά. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους χειρουργούς μου στην Αγγλία, γιατί τα πήγαν εξαιρετικά. Προτεραιότητά μου είναι να αναρρώσω όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά θα εξαρτηθεί από το πώς θα πηγαίνει το πόδι μου.»