Πωλήσεις μοτοσυκλετών: Ευρωπαϊκό άλμα ανόδου!

Η αγορά μοτοσυκλέτας ίσως αναρρώσει γρηγορότερα από τις συνέπειες του COVID-19, τελικά: Δείτε τι γίνεται στην Ευρώπη, όπου οι μοτοσυκλέτες επιδεικνύουν την δυναμικότητα τους.

Οι μοτοσυκλέτες κάνουν επίδειξη δυναμικότητας, αποδεικνύοντας ότι… υπάρχουν και αυτές στον χάρτη της κινητικότητας για ακόμη μια φορά. Με την επέλαση του κορωνοϊού να προκαλεί ουσιαστικά την πλήρη διακοπή των πωλήσεων σε πολλές αγορές, η απαισιοδοξία και ο φόβος εμφανίστηκαν, όμως δεν επισκίασαν τα ελπιδοφόρα μηνύματα. Με το 2020 να έχει ξεκινήσει ανοδικά για την αγορά μας αλλά και άλλες, πολύ σημαντικές αγορές στον κόσμο, τώρα φαίνεται ότι η «κανονικότητα» επιστρέφει, με όλη τη σημασία της λέξης. Τα πιο αισιόδοξα μηνύματα έρχονται προς το παρόν, από τις ευρωπαϊκές χώρες.
 
Πιο συγκεκριμένα, στην Ιταλία, τα νούμερα ταξινομήσεων για τον Ιούνιο έδειξαν ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 37,3% (!), σε σχέση με πέρσι τον ίδιο μήνα. Σκεφτείτε, ότι μιλάμε για μια αγορά η οποία, στην «καρδιά» της καραντίνας, σημείωσε κατάρρευση -97%, γεγονός που προφανέστατα συνδέεται πλέον, μόνο με το κλείσιμο των καταστημάτων και την επιβολή απαγορεύσεων κυκλοφορίας.
 
Αντίστοιχα δυνατές είναι και οι επιδόσεις από την Μεγάλη Βρετανία: Για τον Ιούνιο, οι πωλήσεις μοτοσυκλετών αυξήθηκαν κατά 14,8%, με τα scooters μάλιστα να σημειώνουν… πτήση στο +43,1%. Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία και Αυστρία σημείωσαν μεγάλη αύξηση πωλήσεων ήδη από τον Μάιο (με την Σουηδία να χτυπά το αστρονομικό +101%!) και οι μελετητές κάνουν λόγο για μια «ανάκαμψη τύπου V», πιο σύντομα από ότι υπιλόγιζαν.
 
Αν και δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα, αναλυτικά δεδομένα, πληροφορίες και από τις ΗΠΑ μιλούν για δραστική αύξηση των πωλήσεων μοτοσυκλετών. Η Honda π.χ. έκανε λόγο για διπλασιασμό των πωλήσεων στις μοτοσυκλέτες δρόμου και περίπου +170% στις μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου (!). Όσον αφορά την χώρα μας, τα δεδομένα ταξινομήσεων του Ιουνίου θα γίνουν σύντομα διαθέσιμα και περιμένουμε να τα δούμε με μεγάλη αγωνία.