Πωλείται σπάνια Ducati replica Hailwood

Μια μοτοσυκλέτα-φόρος τιμής στην ιστορία, που θα δοθεί σε δημοπρασία αργότερα μέσα στον μήνα! Πως σας φαίνεται;

Σας θυμίζει κάτι αυτή η μοτοσυκλέτα; Αν ναι, τότε είστε φανατικός μοτοσυκλετιστής, από το…1978! Πρόκειται για μια πιστή Ducati Replica, της μοτοσυκλέτας του Mike Hailwood, που είχε κερδίσει τον αγώνα του ΤΤ στο Isle of Man. Η μοτοσυκλέτα θα είναι ένα από τα πολλά αντικείμενα, που θα πωληθούν στη δημοπρασία Mecum του Las Vegas, που θα λάβει χώρα σε λίγο καιρό.

Τι είναι όμως αυτό που την κάνει τόσο special; Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα αποτελεί δημιουργία του βελτιωτικού οίκου NCR, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Bologna και μάλιστα, είναι ο οίκος που αναλάμβανε την κατασκευή των εργοστασιακών αγωνιστικών μοτοσυκλετών, εκείνης της εποχής. Πρόκειται δηλαδή για μια καθόλα αυθεντική μοτοσυκλέτα ρέπλικα, από το ίδιο εργοστάσιο που κατασκεύασε και την νικήτρια μοτοσυκλέτα του 1978.

Η NCR δεν κάνει απλά «φρεσκάρισμα» σε μια μοτοσυκλέτα παραγωγής, αλλά πλήρη ανακατασκευή μέχρι την τελευταία βίδα και αυτό ακριβώς έχει υποστεί και η μοτοσυκλέτα της φωτογραφίας. Το μοντέλο αυτό, κατασκευασμένο μεταξύ 1981 και 1983, φέρει ολοκαίνουργιο στροφαλοθάλαμο custom χύτευσης, πιο στενό και πιο ανθεκτικό από τον εργοστασιακό, ενώ αλλαγμένα είναι και ο στρόφαλος, οι μπιέλες και μια νέα βάση φίλτρου λαδιού. Με τα νέα εξαρτήματα, η μοτοσυκλέτα μπορεί να αποδώσει μέχρι και 80 ίππους, όπως δημοσιεύεται.

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να κάνει θραύση στην δημοπρασία, με μια αξία που θα φτάσει ακόμη και τις 95.000 λίρες Αγγλίας, ήτοι 105.000 ευρώ περίπου!