Οδηγώντας το Vitpilen στο κέντρο της Σπάρτης.

Οι ομοιότητες με το Concept μοντέλο είναι παραπάνω από προφανείς!

Ο μονοκύλινδρος των 75 ίππων είναι ιδιαίτερα πολιτισμένος, για την φύση του.

Αιχμηρή, ξεχωριστή σχεδίαση για το τελικό της εξάτμισης και την βάση της πινακίδας.

Τα περιφερειακά της μοτοσυκλέτας είναι κορυφαία. WP και Brembo πρωταγωνιστούν.

Στρογγυλός μεν, μοντέρνος δε, ο εμπρός προβολέας.

Pioneering since 1903: Αναγράφεται στα όργανα μόλις ανοίξεις το διακόπτη. Αυτό θα πει προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η ονομασία του μοντέλου κοσμεί μινιμαλιστικά την ουρά.

Και τι ουρά! Απίθανο το πίσω LED φωτιστικό.

Τιμονόπλακα που φιλοξενεί και τα κλιπ-ον. Φαίνονται και οι ρυθμιστές των αναρτήσεων.

Σπάρτη πήγαμε, μια επίσκεψη στον Λεωνίδα επιβάλλεται.

Αναμφίβολα, μια ξεχωριστή μοτοσυκλέτα.

Πρώτες εντυπώσεις: Husqvarna Vitpilen 701

Ερχόμαστε στην πρώτη επαφή με την πιο συζητημένη μοτοσυκλέτα της Husqvarna, την Vitpilen 701 και την απολαμβάνουμε εν στάσει και εν κινήσει. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις μας;

H Vitpilen 701 δεν είναι μια τυχαία μοτοσυκλέτα. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες μοτοσυκλέτες αυτή την στιγμή, ουσιαστικά μία άσκηση design και πολυτέλειας, που συνδυάζεται με μια πολλά υποσχόμενη μηχανολογική βάση. Μετά την πρώτη εμφάνιση του concept μοντέλου το 2015, τύπος και αναβάτες είχαν ενθουσιαστεί και περίμεναν την έκδοση παραγωγής, πως και πως.

Η Vitpilen 701 είναι πλέον πραγματικότητα και είναι και στην Ελλάδα. Είχαμε λοιπόν την χαρά και την τιμή, να είμαστε οι πρώτοι που την οδηγήσαμε και ήρθαμε σε «ενώπιος ενωπίω» επαφή μαζί της. Γνωρίσαμε το μοντέλο στην όμορφη Σπάρτη, όπου και την οδηγήσαμε στο αστικό περιβάλλον, αλλά και λίγο παραέξω. Τι διαπιστώσαμε για την μοτοσυκλέτα; Ας δούμε μαζί την πρώτη εντύπωση.

Σχεδίαση που προκαλεί παραμιλητό
Το να δεις την Vitpilen 701 από κοντά είναι μια εμπειρία από μόνη της. Το μοντέλο παραγωγής είναι αξιοσημείωτα κοντά στην εμφάνιση, με το Concept του 2015, φυσικά με τις απαραίτητες προσαρμογές για την παραγωγή. Ωστόσο, η βασική του μορφή, άρα και η ιδέα πίσω από την μοτοσυκλέτα, είναι η ίδια. Παράλληλα, η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Τα λογότυπα της Husqvarna και ο αριθμός 701 δίνουν και παίρνουν πάνω στην μοτοσυκλέτα, σε σημεία που εμείς δεν περιμέναμε καν να τα δούμε! Αξίζουν συγχαρητήρια στην Husqvarna για μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση.







Μονοκύλινδρος με...γαλλικά και πιάνο!
Ο κτηνώδης μονοκύλινδρος κινητήρας των 701 κ.εκ. της Husqvarna αποδίδει 75 ίππους, αλλά η λειτουργία του είναι τόσο ομαλή, που πραγματικά σκέφτεσαι ότι αυτό που λειτουργεί κάτω από τα πόδια σου ΔΕΝ είναι μονοκύλινδρος! Το μοτέρ του 701 δουλεύει πάρα πολύ καλά. Δεν παρουσιάζει κραδασμούς, ούτε τραχύτητα, σε ανταμείβει ωστόσο με έναν πλούσιο «μηχανικό» ήχο και μπόλικη ροπή –και τα δύο, χαρακτηριστικά που αγαπήσαμε στους παραδοσιακούς thumpers. Η τεχνολογία κινητήρων εξελίσσεται και η Husqvarna το κάνει σαφές, μέσα από αυτό το μοτέρ.   



Πολιτισμένο και ευκολοδήγητο
Το Vitpilen 701 μπορεί να σου δημιουργήσει μια εντύπωση έντονα σπορ εργονομίας, όταν ανέβεις πάνω του για πρώτη φορά, οδηγώντας το όμως για λίγη ώρα καταλαβαίνεις ότι υπάρχει ισορροπία. Τα κλιπ-ον και η ψηλά τοποθετημένη σέλα τοποθετούν τον αναβάτη σε μία café racer θέση οδήγησης, η οποία όμως είναι από τις πιο «προσιτές» εργονομικά που έχουμε συναντήσει σε μοντέλα της κατηγορίας. Η σέλα παρουσιάζει ορθή σκληρότητα και τα μαρσπιέ δεν είναι πολύ ψηλά τοποθετημένα, με αποτέλεσμα ο αναβάτης να μην κουράζεται κατά την οδήγηση. Παράλληλα, η απόκριση του ηλεκτρονικού γκαζιού είναι ήπια, προσθέτοντας στην πολιτισμένη λειτουργία του κινητήρα και κάνοντας την οδήγηση του μεγάλου μονοκύλινδρου ακόμα πιο προσιτή. Κερασάκι στην τουρτα, o εύχρηστος υδραυλικός συμπλέκτης, αλλά και το πολύ καλό ζύγισμα της Vitpilen.



Στήσιμο και περιφερειακά κορυφής
Πίσω από την οδηγικά προσιτή, πολιτισμένη πλευρά του Vitpilen κρύβεται ένα μηχανολογικό υπόβαθρο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, από σπορ κατασκευές. Πλαίσιο-χωροδικτύωμα, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της WP και φρένα της Brembo αποτελούν μια βάση, που μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις ακόμη και σε έντονη αθλητική οδήγηση. Στην περίπτωση του Vitpilen, επιτελούν ένα ρόλο ακόμα: Εξασφαλίζουν μια οδηγικά στιβαρή μοτοσυκλέτα, ικανή για κάθε σενάριο μετακίνησης.





Στοχεύει στην καθημερινή χρήση με άποψη
Με την παρουσίαση των μοντέλων Vitpilen και Svartpilen, η Husqvarna διευρύνει την γκάμα της, εξερευνά την street πλευρά της και προσφέρει μοτοσυκλέτες για καθημερινή χρήση στην πόλη, με μοναδικό στύλ και σχεδιαστική άποψη. Το Vitpilen 701 ακολουθεί κατά γράμμα αυτή την φιλοσοφία. Αποτελεί πόλο έλξης για κάθε βλέμμα, είναι εξαιρετικά ποιοτική στην κατασκευή της, πολύ άνετη στην χρήση, ενώ τεράστια προσοχή έχει δοθεί στο να είναι ευκολοδήγητη και στιβαρή στο δρόμο -όπως εμφατικά αναφέραμε πιο πάνω. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που μας άφησε εξαιρετικές πρώτες εντυπώσεις και περιμένουμε με αγωνία την πλήρη δοκιμή της, όπου και θα ολοκληρώσουμε την άποψή μας. Η Vitpilen 701 είναι μια μοτοσυκλέτα που θα σας κερδίσει, αν στόχος σας είναι ένα lifestyle μοντέλο που θα συμπληρώνει το στυλ και το χαρακτήρα σας. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για test-ride στο Vitpilen 701, μπορείτε να απευθυνθείτε στο κατάστημα Wolf-Racing, τηλεφωνόντας στο 210 6741010 ή κάνοντας κλικ εδώ και συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.