Pole positon και ρεκόρ για τον Luca Marini στο Κατάρ

Pole positon και ρεκόρ για τον Luca Marini στο Κατάρ

Οι δύο διεκδικητές του τίτλου θα ξεκινήσουν από τη δεύτερη σειρά. Τέταρτος ο Bagnaia, πέμπτος ο Martin. Έξι Ducati στις 6 πρώτες θέσεις. Μόνο ο Marc Marquez με ιαπωνική μοτοσυκλέτα στους πρώτους 12.

Με το προτελευταίο Grand Prix της χρονιάς να παρουσιάζει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, οι αναβάτες των MotoGP βγήκαν στην πίστα του Lusail στο Qatar για τις κατατακτήριες δοκιμές με το βλέμμα στραμμένο στους Jorge Martin και Francesco Bagnaia

Πρώτες Κατατακτήριες


Όταν οι αναβάτες ολοκλήρωσαν τα πρώτα περάσματά τους, ήταν ο Johann Zarco (Prima Pramac Ducati) που είχε βρεθεί στην κορυφή, με τον Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha) να κρατάει τη δεύτερη θέση πρόκρισης. Σύντομα όμως και οι δύο αντικατασταθήκαν από τους Alex Marquez (Gresini Ducati) και Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) που τους ξεπέρασαν στα φύλλα χρόνου. 

Ο Zarco δεν είχε πει όμως ακόμα την τελευταία του λέξη, καθώς ο Γάλλος της Ducati κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:52.382 και ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση. Αυτό έσπρωξε εκτός πρόκρισης τον Quartararo και οι αναβάτες που συνέχισαν στις δεύτερες κατατακτήριες ήταν τελικά οι Zarco και Marquez.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δεύτερες Κατατακτήριες


Από την αρχή των δεύτερων κατατακτηρίων έγινε σαφές ότι όλα θα παιζόντουσαν στο όριο, καθώς ο Fabio Di Giannantonio (Gresini Ducati) κατέβασε εκ νέου το ρεκόρ, φτάνοντας στο 1:52.188 στα πρώτα στάδια και ανέβηκε στην προσωρινή pole position. 

Όταν έφτασε η ώρα των τελικών επιθέσεων, ο Di Giannantonio κατέβασε ακόμα περισσότερο το σημείο αναφοράς, γινόμενος ο πρώτος αναβάτης των MotoGP που ολοκληρώνει ένα γύρο στην πίστα του Qatar σε λιγότερο από 1:52.000 και μάλιστα στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο ομόσταυλός του, Alex Marquez

To 1-2 της Gresini Ducati δεν κράτησε για πολύ, καθώς στην εκπνοή του χρόνου, o Luca Marini (Mooney VR46 Ducati) έκανε ένα απίστευτο 1:51.762 και πήρε, τόσο το νέο ρεκόρ όσο και την Pole Position για τους αγώνες του Qatar. Oι αναβάτες της Gresini κράτησαν παρόλα αυτά τις θέσεις τους στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τον Di Giannantonio δεύτερο και τον Μarquez τρίτο. 

Από τη δεύτερη σειρά θα ξεκινήσουν οι Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati), Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) και Johann Zarco, με τις Ducati να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες σειρές της εκκίνησης για δεύτερο συνεχόμενο Grand Prix. 

O Marc Marquez (Repsol Honda) θα ξεκινήσει από την κεφαλή της τρίτης σειράς της εκκίνησης, έχοντας δίπλα του τους Maverick Viñales (Aprilia Racing) και Raul Fernandez (RNF Aprilia). Στην τέταρτη σειρά βρίσκουμε τους Aleix Espargaro (Aprilia Racing), Brad Binder (Red Bull KTM) και Augusto Fernandez (Tech 3 GASGAS).