Μπλεξίματα για την Peugeot και το Metropolis...

Piaggio: Δικαστική νίκη έναντι της Peugeot, απαγόρευση του Metropolis!

Και πρόστιμο-μαμούθ από πάνω! «Έσκισε» την Γαλλική εταιρεία η Piaggio, αφού βεβαίωσε ενώπιον του νόμου παραβάσεις που έχουν να κάνουν με κλοπή πατέντας των τρίτροχων scooters! Πιστεύετε ότι είναι δίκαιη απόφαση ή κατάχρηση ισχύος;

Η Piaggio έχει αντιμετωπίσει δικαστικά, πολλαπλές απόπειρες «ξεπατικωτούρας» διαφόρων προϊόντων της, όπως για παράδειγμα την αντιγραφή της μορφής της Vespa, από Κινέζους κατασκευαστές. Αυτή την φορά όμως, δημοσιεύθηκε μια τελείως διαφορετική ιστορία, που αφορά την τρίτροχη τεχνολογία και… το Peugeot Metropolis!

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Πιο συγκεκριμένα, η Piaggio πέτυχε δικαστική νίκη ενάντια στην Peugeot, αποδεικνύοντας ότι η εταιρεία αντέγραψε στοιχεία της πατέντας του συστήματος τριών τροχών του MP3 (χωρίς να διευκρινίζεται επακριβώς τι). Το αντίκτυπο στην Peugeot (η οποία ανήκει στην ινδική Mahindra) είναι σοβαρότατο, καθώς η μάρκα υποχρεούται να διακόψει οποιαδήποτε ενέργεια προώθησης, εισαγωγής  αλλά ακόμα και ιδιοκτησίας και χρήσης, όλων των οχημάτων που παραβιάζουν την πατέντα της Piaggio, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση το Metropolis, τόσο στην Γαλλία όσο και στην Ιταλία!
 
Μαζί με αυτό, η Peugeot υποχρεώνεται σε καταβολή 1.500.000 ευρώ ζημιών εφάπαξ,  ενώ απειλείται με πρόστιμο για κάθε Metropolis που πουλά, κατέχει ή χρησιμοποιεί στις χώρες αυτές. Επιπλέον, υπάρχει διαταγή απόσυρσης όλου του στοκ των οχημάτων που παραβιάζουν την πατέντα από την Ιταλία, εντός 90 ημερών –φυσικά στα οχήματα αυτά συμπεριλαμβάνεται το Metropolis.
 
Αξίζει να αναφέρουμε, ότι η υπόθεση είναι ανοικτή ακόμη σε έφεση. Τι πιστεύετε εσείς; Όντως η Peugeot υπέπεσε σε σφάλμα ή μήπως η Piaggio «ψάρεψε» τις λεπτομέρειες με στόχο την ζημιά σε ανταγωνιστή της;
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »