Ο Guy Martin ετοιμάζεται να σπάσει το φράγμα των 480 χιλιομέτρων

Ο Guy Martin συνεχίζει τις δοκιμές με την turbo Hayabusa με στόχο να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα ξεπεράσει τα 480 χιλιόμετρα την ώρα.

Την Τρίτη στον αεροδιάδρομο του Elvington, ο Martin κατάφερε να πιάσει τα 397 χιλιόμετρα, χωρίς φαίρινγκ το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και χωρίς σέλα, προσπαθώντας να εξοικειωθεί με τη Hayabusa και μάλιστα με αρκετό αέρα, αφού οι ριπές έφταναν τα 80 χιλιόμετρα. Η συγκεκριμένη υπερτροφοδοτούμενη μοτοσυκλέτα έχει φτιαχτεί από τον Jarrod Frost και λίγα πράγματα πάνω της θυμίζουν την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα. Η διάμετρος και η διαδρομή των εμβόλων παραμένουν αναλλοίωτες, αλλά από τα 1340 κυβικά της αποδίδει 830 ίππους, ενώ έχει αλλαγμένο πλαίσιο, πολύ μακρύτερο ψαλίδι και αεροδυναμικό φαίρινγκ.



Το ρεκόρ αυτή τη στιγμή κατέχει ο Bill Warner, ο οποίος είχε καταφέρει να πιάσει τα 476 χιλιόμετρα το 2013, όμως έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να φτάσει τα 480 χιλιόμετρα. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό το πόσο ρίσκο έχει μια τέτοια προσπάθεια και πόσο επικίνδυνη είναι. Πάντως, συνεχίζει την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας και ο στόχος του είναι να γίνει ο κάτοχος του ρεκόρ.