Η MV Agusta Superveloce Alpine

Η MV Agusta Superveloce Alpine

Η MV Agusta Superveloce Alpine

Η MV Agusta Superveloce Alpine

Νέα MV Agusta Superveloce Alpine

Επικαλούμενη το ιστορικό όνομα της γαλλικής εταιρείας σπορ αυτοκινήτων, η MV Agusta παρουσίασε την νέα Superveloce Alpine, φυσικά για… λίγους και εκλεκτούς. Δείτε περισσότερα.

Πιστή στο τελευταίο της teaser, που παρουσιάστηκε την Δευτέρα, η MV Agusta αποκάλυψε επίσημα την νέα Superveloce Alpine. Πρόκειται για την δεύτερη συνεργασία της MV Agusta με αυτοκινητικό brand (μετά την AMG) και η μοτοσυκλέτα αποτελεί όπως ήταν αναμενόμενο, μια περιορισμένη έκδοση που θα φτιαχτεί σε μόνο 110 κομμάτια. Ο αριθμός αναφέρεται άμεσα στο σπορ αυτοκίνητο A110 της Alpine, που παρουσιάστηκε to 2017.
 
H Superveloce Alpine είναι βαμμένη στα χαρακτηριστικά μπλε και ασημί της Alpine, με πλούσια χρήση carbon σε πολλά σημεία της μοτοσυκλέτα όπως τον προφυλακτήρα αλυσίδας, τα καλύμματα των αεραγωγών, τα φτερά εμπρός και πίσω και την καρίνα.  Οι τροχοί έχουν χαρακτηριστικά διαφορετική σχεδίαση εμπρός και πίσω, με σημεία κατεργασμένα σε CNC ώστε να αποκαλύπτεται το χρώμα του αλουμινίου κάτω από το μαύρο.
 
Η Superveloce Alpine εξοπλίζεται ακόμα με σέλα ντυμένη σε Alcantara με μπλε ραφές, αλλά και μια σειρά από μοναδικά για την περίσταση «καλούδια» όπως ασύμμετρη εξάτμιση με 3 απολήξεις, ειδική χαρτογράφηση στην ECU, κάλυμμα της πίσω σέλας, καπάκι ρεζερβουάρ CNC με δερμάτινο ιμάντα, ειδικά κατασκευασμένο κάλυμμα μοτοσυκλέτας και το απαραίτητο πιστοποιητικό αυθεντικότητας.
 
Η Superveloce Alpine είναι η πρώτη τρικύλινδρη μοτοσυκλέτα της MV Agusta που περνά τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5, με σημαντικές αλλαγές στην ανάλογη πλατφόρμα, ωστόσο η ισχύς του κινητήρα παραμένει στους 145 ίππους. Νέο είναι το σύστημα IMU της Continental που το μοντέλο φέρει, το οποίο συνεργάζεται με το Cornering ABS και το traction control, ενώ το Alpine γίνεται το πρώτο 3κύλινδρο μοντέλο της MV Agusta που θα φέρει συστήματα launch control και wheelie control. Τέλος, μικρές επεμβάσεις έγιναν στις αλουμινένιες πλάκες του πλαισίου, με στόχο καλύτερη ακαμψία.
 
Κάθε ένα από τα 110 κομμάτια της Superveloce Alpine θα κοστίζει 36.300 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε. Αλήθεια όμως, πιστεύετε ότι προλαβαίνετε να την εξασφαλίσετε;