Φρένο στα σχέδια του Jorge Lorenzo για wildcard συμμετοχή σε αγώνα έφερε ο νέος κανόνας της Dorna!

MotoGP: Απαγόρευση των wildcard για το 2020

Δεν θα επιτραπεί καμία έκτακτη συμμετοχή δοκιμαστή MotoGP σε αγώνες, στα πλαίσια περαιτέρω μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου του κορωνοϊού. Μεγάλος χαμένος… ο Jorge Lorenzo!

Μία είδηση-καταπέλτης για το MotoGP κυκλοφόρησε ανεπίσημα από το πρωί, ωστόσο επιβεβαιώθηκε από την Dorna τις επόμενες ώρες. Πιο συγκεκριμένα, για το 2020, όταν και αν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση, δεν θα επιτραπεί καμία wildcard συμμετοχή για τους δοκιμαστές αναβάτες.
 
Τα wildcards επιτρέπουν σε αναβάτες όπως οι δοκιμαστές, που δεν έχουν συμβόλαιο για αγώνες με την εκάστοτε ομάδα, να συμμετάσχουν σε αγώνες, κάτι που ικανοποιεί και τους ίδιους αλλά προσμετρά και στην βαθμολογία των ομάδων. Ωστόσο, η ανάγκη για περιορισμό της διασποράς του COVID-19 έφερε απόφαση για απαγόρευση συμμετοχής wildcards για φέτος. Αιτία, η ανάγκη μείωσης του πλήθους των ατόμων στα paddocks, καθώς κάθε αναβάτης έχει κοντά του και ένα πλήρωμα ακόμη και πάνω από 40 άτομα!
 
Στην επίσημη ανακοίνωση της, η Dorna αναφέρει: «Στην πιθανότητα οποιουδήποτε αγώνα του 2020 να πρέπει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, είναι απαραίτητο να μειώσουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων στο ελάχιστο δυνατό. Επίσης πρέπει να εγγυηθούμε την ιδανική χρήση του χώρου των Paddocks από τις ομάδες. Η επιτροπή για αυτούς τους λόγους αποφάσισε ότι τα wild cards, σε όλες τις κατηγορίες, τίθενται σε αναβολή για την σεζόν του 2020. Υπάρχει πρόθεση για επαναφορά τους το 2021, αλλά η απόφαση αυτή θα ληφθεί αργότερα».
 

Με αυτό τον τρόπο, οι δοκιμαστές όπως ο Michele Pirro της Ducati, ο Sulvain Guintoli της Suzuki αλλά και ο Dani Pedrosa της Honda μένουν εκτός πιθανότητας αγώνα, αλλά και ο Superstar της Yamaha, Jorge Lorenzo, επίσης! Μην ξεχνάτε ότι ο Lorenzo είχε ανακοινώσει ότι θα αγωνιστεί ως wildcard, στον αγώνα της Βαρκελώνης ο οποίος προφανώς και έχει αναβληθεί…