Δεν θέλουν όλοι οι αναβάτες την αύξηση των αγώνων στους 22, όπως προτείνει η Dorna...

MotoGP: Αντιδράσεις για τους 22 αγώνες

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η πρόθεση της Dorna να αυξήσει τους αγώνες της χρονιάς στους 22, σε βάθος τριετίας, με τους αναβάτες να κάνουν ανάμικτα σχόλια. Δείτε τι είπαν.

Όλοι γνωρίζουμε πως από του χρόνου, οι αγώνες στην σεζόν του MotoGP θα είναι πλέον 20, οι περισσότεροι από ποτέ στην ιστορία του θεσμού. Όμως, όπως δήλωσε ο Carmelo Ezpeleta, επικεφαλής της Dorna, έχει σχέδιο να «κάνει τους αγώνες της χρονιάς 22, από το 2022». Οι λόγοι πίσω από μια τέτοια επέκταση του ημερολογίου είναι προφανώς σαφείς για κάποιον που ασχολείται (βλ. κέρδη), όμως αγωνιστικά δεν είναι και ό, τι καλύτερο, για τους αναβάτες και τις ομάδες που αναγκάζονται να ταξιδεύουν πάρα πολύ.

Στην αυγή των δηλώσεων από τον Ezpeleta, οι αναβάτες εξέφρασαν ήδη κάποιες αντιρρήσεις. Ο Maverick Vinales ελπίζει να μειωθούν οι δοκιμές στην διάρκεια της χρονιάς, αφού όπως αναφέρει, δεν θα υπάρχει επαρκής χρόνος για ξεκούραση: «Τουλάχιστον πρέπει οι δοκιμές να είναι λιγότερες. Ναι θα έχουμε περισσότερους αγώνες, αλλά πρέπει να ξεκουραζόμαστε και λίγο. Με τόσους αγώνες το σώμα δεν χαλαρώνει και είναι πάντα δύσκολο. Μου αρέσει να αγωνίζομαι πολύ, οπότε πιστεύω ότι περισσότεροι αγώνες είναι ΟΚ αλλά λιγότερες δοκιμές θα είναι πράγματι καλό»

Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και ο Pol Espargaro, o οποίος θύμισε ότι οι άνθρωποι του MotoGP έχουν και οικογένειες και προσωπική ζωή και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψιν: «Για όλους και όλες τις οικογένειες που δουλεύουν εδώ, αυτό σημαίνει περισσότερο καιρό μακριά από το σπίτι. Κανείς δεν το θέλει αυτό. Περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να μας δουν στον κόσμο και αυτό είναι καλό. Αν με ρωτήσετε θα σας πω ότι σίγουρα θέλω περισσότερο χρόνο στο σπίτι μου»

Φυσικά, στο θέμα ακούστηκε και η άλλη άποψη και συγκεκριμένα, δια στόματος Fabio Quartararo, ο οποίος προφανώς λόγω του νεαρού του, αρέσκεται σε μία διεύρυνση του προγράμματος: «Ειλικρινά εγώ δεν έχω πρόβλημα. Μου αρέσει να οδηγώ αυτές τις μοτοσυκλέτες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στην ζωή μου, το απολαμβάνω σαν να είμαι παιδί, οπότε για εμένα μπορούμε να φτάσουμε τους 22 αγώνες»