Ραντεβού το 2021 -με το καλό- και για τον αγώνα Macau GP.

Macau GP: Ακυρώνεται για το 2020

«Πιστόλι» ελέω Covid-19 και σε έναν ακόμα σημαντικό αγώνα – Δείτε τι ανακοινώθηκε για το φετινό Macau GP που δεν θα γίνει.

Μπορεί αυτή την στιγμή η Κίνα να έχει μια καλή επιδημιολογική εικόνα καθώς τα νέα κρούσματα COVID-19 είναι πρακτικά ελάχιστα, αλλά οι παγκόσμιες αναταραχές από τον κορωνοϊό όχι απλά συνεχίζονται, αλλά φουντώνουν ξανά. Κάπως έτσι πάρθηκε και η απόφαση της ματαίωσης, του φετινού Macau GP τουλάχιστον όσον αφορά τις μοτοσυκλέτες.  
 
To Macau GP, που φέτος βρίσκεται στο 54ο του έτος, πραγματοποιείται στην ομώνυμη πόλη της Κίνας και αποτελεί τον «δεύτερο» πιο θεαματικό αγώνα δημοσίου δρόμου στον κόσμο, με πολλά κοινά στην φιλοσοφία του με το Isle of Man TT. Φέτος όμως, πάρα πολλοί αναβάτες και ομάδες απέσυραν την συμμετοχή τους από την συνάντηση, καθώς θα ήταν αναγκασμένοι να υποστούν καραντίνα 14 ημερών κατά την άφιξη τους στο Macau, αλλά και της εξελισσόμενης κατάστασης γενικότερα.
 
Η διοργάνωση του Macau GP εξέδωσε την εξής επίσημη ανακοίνωση για το γεγονός: «Έχοντας περιορίσει επιτυχώς το ξέσπασμα του Covid-19 στο Macau, πολλοί αναβάτες ξανασκέφτηκαν την προθυμία τους να αγωνιστούν εν όψει των μέτρων προφύλαξης, κάνοντας αδύνατη την πραγματοποίηση του αγώνα φέτος»
 
Παρόλα αυτά, λέγεται ότι ο αγώνας των αυτοκινήτων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, από τις 20 μέχρι τις 22 Νοεμβρίου.