Στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου εκτάκτως, ο Jorge Lorenzo...

Lorenzo: Πάει εκτάκτως στην Ιαπωνία

Στο εργοστάσιο της Honda θα βρεθεί τις επόμενες ώρες ο Jorge Lorenzo, αμέσως μετά τον αγώνα του Mugello. Δείτε τον λόγο…

Ο Jorge Lorenzo συνεχίζει να δυσκολεύεται στην προσαρμογή του με την Honda RC213V, κάτι που φάνηκε και από τα αποτελέσματα του χθεσινού αγώνα. Ο Ισπανός τερμάτισε 13ος, με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά από τον νικητή σε σχέση με τη Γαλλία, χειροτερεύοντας τον ρυθμό του. Ο Lorenzo, ο οποίος παραπονέθηκε για την αίσθηση που έχει με την μοτοσυκλέτα της Honda και σχολίασε την επιμονή της εταιρείας σε επίπεδο ανάπτυξης, θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία, στο εργοστάσιο του Asakadai, σήμερα.

Στόχος του Lorenzo είναι να δουλέψει στενά με τους μηχανικούς της Honda, προκειμένου να αναζητήσουν λύσεις στο θέμα της εργονομίας της μοτοσυκλέτας, που τόσο πολύ απασχολεί τον Lorenzo και κατά τα φαινόμενα επηρεάζει την απόδοσή του. Η δήλωση για το ταξίδι ήρθε από τον ίδιο τον Jorge, ο οποίος παράλληλα σχολίασε:

«Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη βελτίωση στον τομέα αυτό. Η λύση για μας είναι να πάμε στην Ιαπωνία, να περάσουμε κάποιες μέρες εκεί. Ήξερα πριν τον αγώνα ότι θα ήταν δύσκολο λόγω της αίσθησης που έχω με τη μοτοσυκλέτα. Πάνω-κάτω, πήρα την θέση και είχα τον ρυθμό που περίμενα, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι»

Ο Jorge σχολίασε την κατάσταση στο γκαράζ της Honda, εξηγώντας τους λόγους που η εταιρεία κρατά τις γραμμές της αλλά και αποκαλύπτοντας το σκεπτικό του πίσω από το ταξίδι του στην Ιαπωνία: «Ο Marc είναι πολύ γρήγορος, κερδίζει πολλούς αγώνες με αυτή τη μοτοσυκλέτα, άρα το πιο λογικό πράγμα είναι να ακολουθήσεις αυτά που λέει ο Marc. Αλλά πιστεύω επίσης ότι αν υπάρχει κάποιο εργοστάσιο ικανό για Σχέδιο Β, είναι η Honda. Ας δούμε αν μπορούμε να κάνουμε την μοτοσυκλέτα ακόμη πιο ολοκληρωμένη από τώρα.»