• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
O Max Biaggi στην σέλα της Voxan Wattman, με το διαστημικό λεωφορείο στο βάθος.

O Max Biaggi στην σέλα της Voxan Wattman, με το διαστημικό λεωφορείο στο βάθος.

Ξεπέρασε τα 400 χλμ/ώρα με ηλεκτρικό ο Max Biaggi

Ο Max Biaggi και η Voxan κράτησαν την υπόσχεση τους για ρεκόρ. Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια του Ιταλού αναβάτη και πρώην αγωνιζόμενου MotoGP, να στεφθεί με το ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της ιστορίας.

Κάνοντας τις προσπάθειες του στο διαστημικό κέντρο Κένεντι, στην Φλόριντα των ΗΠΑ (με προφανή τον συμβολισμό…), ο Biaggi, οδηγώντας μια Voxan Wattman, κατέρριψε 21 ρεκόρ μέσα σε μία ημέρα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Η γρηγορότερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στον πλανήτη με 456 χλμ/ώρα

Φυσικά, το ρεκόρ που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι αυτό της απόλυτης ταχύτητας για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Συμμετέχοντας στην κατηγορία «ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με μερικό fairing κάτω από 300 κιλά», πέτυχε επίσημη μέτρηση μέσου όρου ταχύτητας στα 455,737 χλμ/ώρα ή 283,182 μίλια την ώρα. Ο Biaggi χαρακτηριστικά κατάφερε να αγγίξει και τα 470,257 χλμ/ώρα, ωστόσο σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIM, το τελικό του ρεκόρ είναι ο μέσος όρος δύο μετρήσεων ταχύτητας, με jump start και αντίθετες κατευθύνσεις.
 

«Σε τέτοιες ταχύτητες, ο ήχος θυμίζει αεροπλάνο στην απογείωση!»

Ο Max Biaggi δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό του για την έκβαση της προσπάθειας του ρεκόρ. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Όταν ξεπερνάς κάποιες ταχύτητες, ο κλασικός συριγμός του ηλεκτρικού μοτέρ μεταμορφώνεται, γίνεται παρόμοιος με αεροπλάνο στην απογείωση! Έχοντας φτάσει τον στόχο, δεν έχεις τελειώσει ακόμα, πρέπει να επιστρέψεις στην Γη, να φρενάρεις! Σε αυτές τις ταχύτητες δεν είναι εύκολο. (…) Όλα είναι τόσο διαφορετικά, όσα σημεία ανφοράς είχα για ταχύτητα, φρένα, ήχους, τόσα χρόνια που οδηγώ τις ωραιότερες μοτοσυκλέτες του πλανήτη, ακυρώθηκαν! Πρέπει να τα σβήσεις όλα και να γράψεις ένα νέο αρχείο από την αρχή!...»
 

Δείτε παρακάτω το video της Voxan για το νέο ρεκόρ 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »