Intermot: Νέα Aprilia Tuono 1100-RSV4

Αλλαγές για το super naked της Aprilia και ένα νέο χρώμα και για τα δύο μοντέλα ανακοινώνονται εν όψει Intermot. Τι ακριβώς;

Εν όψει της γερμανικής έκθεσης της Intermot, η Aprilia παρουσίασε τις νέες Tuono 1100 και RSV4 για το 2019. Τα μοντέλα χαρακτηρίζονται από μικρές αλλαγές, ενώ φέρουν και νέους χρωματικούς συνδυασμούς για την νέα χρονιά.

Tuono 1100 Factory

Μια μεγάλη αλλαγή για το super naked της Aprilia αποτελούν οι νέες, ηλεκτρονικές αναρτήσεις  που εξοπλίζουν την κορυφαία έκδοσή του, Factory. Πρόκειται για το σύστημα Smart EC 2.0 από την Ohlins και θα είναι πλέον βασικός εξοπλισμός στο Tuono 1100 Factory. Πιρούνι και αμορτισέρ μπορούν να λειτουργήσουν με δύο τρόπους: Είτε ως ημι-ενεργητικά, όπου οι αναρτήσεις ρυθμίζονται αυτόματα σε πραγματικό χρόνο αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, είτε χειροκίνητα, όπου ο αναβάτης επιλέγει τις ρυθμίσεις του, μέσα από το ηλεκτρονικό μενού. Ηλεκτρονικά ελέγχεται και το αμορτισέρ τιμονιού της Ohlins.

H διαδρομή του πιρουνιού έχει αυξηθεί στα 125 χιλιοστά, από τα 117, ενώ το πιρούνι είναι τεχολογίας NIX που, σε σύγκριση με το προηγούμενο TTX, είναι ελαφρύτερο και με μικρότερη σταθερά σκληρότητας, ένας παράγοντας που αποσκοπεί στην βελτίωση της άνεσης.
Τρία νέα χρώματα θα γίνουν διαθέσιμα για το μοντέλο: Οι αποχρώσεις Sachsenring Red και Magny-Cours Grey θα είναι διαθέσιμα για την έκδοση RR, ενώ η κορυφαία Factory έκδοση θα φέρει την εικονιζόμενη «Superpole» απόχρωση, με το κόκκινο και το μαύρο να πρωταγωνιστούν.

RSV4 RR 2019

Για την Supersport μοτοσυκέτα της Aprilia, οι αλλαγές είναι μικρές για το 2019. Πιο συγκεκριμένα, νέοι θα είναι οι δίσκοι φρένων της μοτοσυκλέτας, πάχους 5 χιλιοστών και διαμέτρου 330 χιλιοστών, που συνεργάζονται με δαγκάνες Monobloc M50 της Brembo. Ακόμη, παρουσιάζονται 3 νέες χρωματικές αποχρώσεις: Οι Rivazza Grey και Arabiatta Black για την βασική έκδοση RSV4 RR, και η «Superpole» για την κορυφαία έκδοση RF.