Intermot: Η νέα Indian FTR1200

Αποκαλύφθηκε στην… εντέλεια, η πολυαναμενόμενη flat tracker παραγωγής της Αμερικανικής εταιρείας. Απολαύστε την εδώ…

Μετά από πληροφορίες που τραβάνε σχεδόν ένα χρόνο, αλλά και αρκετά teaser videos, η Indian άνοιξε την αυλαία της νέας FTR1200, της flat tracker παραγωγής που βασίστηκε στην αγωνιστική FTR750.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Indian, για την πρώτη flat tracker που μπαίνει σε παραγωγή και θα παραχθεί σε δύο εκδόσεις: Την βασική και την FTR1200S, με ανώτερο εξοπλισμό, οι οποίες θα γίνουν διαθέσιμες το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Ο κινητήρας έχει κυβισμό 1.203 κ.εκ. και είναι δικύλινδρος V με γωνία κυλίνδρων 60 μοιρών. Φέρει μια ιδιαίτερα αυξημένη σχέση συμπίεσης, στο 12,5:1, αλλά και ελαφρύτερο στρόφαλο, διαφορετικό στροφαλοθάλαμο και βάση ψαλιδιού, σε σχέση με το αδερφό μοτέρ που χρησιμοποιείται στα cruisers της εταιρείας. Αποδίδει 120 ίππους και 11,8 kgm ροπής, ενώ συνεργάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων και συμπλέκτη ολισθησης-υποβοήθησης.



Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό τύπου trellis, με τους τροχούς εμπρός και πίσω να είναι διαμέτρου 19 και 18 ιντσών αντίστοιχα. Στα ηλεκτρονικά του μοντέλου περιλαμβάνονται 3 χάρτες απόδοσης (Sport, Standard, Rain), cruise control, Cornering ABS και Traction Control, ενώ η έκδοση S θα φέρει πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση από την Sachs.



Σε σχέση με την έκδοση S, η απλή έκδοση θα εξοπλίζεται με αναλογικό όργανο, βασικό ABS που θα είναι πάντα ενεργοποιημένο και μια πιο βασική ανάρτηση. Το μοντέλο δηλώνεται ότι ζυγίζει 221 κιλά. Τα φωτιστικά σώματα της μοτοσυκλέτας θα είναι τύπου LED, ενώ στο εξοπλισμό περιλαμβάνεται θύρα USB ταχείας φόρτισης. 





Η μοτοσυκλέτα φυσικά αναμένεται και στην Ευρώπη, ενώ κάνει το ντεμπούτο της ανήμερα της έναρξης της Intermot, στις 2 Οκτωβρίου.