Honda: Πατεντάρει Heads Up Display

Η Honda ετοιμάζει σύστημα HUD που θα εμφανίζει πληροφορίες στη ζελατίνα της μοτοσυκλέτες και οι πρώτες φωτογραφίες της πατέντας έκαναν την εμφάνισή τους.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η Ιαπωνική εταιρεία κατέθεσε τα σχέδιά της για το πρώτο σύστημα Heads Up Display που θα χρησιμοποιηθεί σε μοτοσυκλέτα και το οποίο θα απεικονίζει βασικές πληροφορίες στην εσωτερική πλευρά της ζελατίνας του φαίρινγκ. Οι πληροφορίες αυτές θα εμφανίζονται σε μια δεύτερη οθόνη που θα βρίσκεται εκεί, μια λύση που βλέπουμε στα σύγχρονα αυτοκίνητα.



Τα σχέδια δεν δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με pop up οθόνη, οπότε μάλλον πρόκειται για μια μόνιμη, σταθερή οθόνη που εμφανίζει πληροφορίες, από τη στιγμή που μπει το κλειδί στη μίζα. Η δεύτερη οθόνη θα βρίσκεται αρκετά πιο ψηλά από την κύρια για να βρίσκεται εντός του οπτικού πεδίου του αναβάτη. Δεν έχει γίνει γνωστό τι πληροφορίες ακριβώς θα εμφανίζονται, αλλά περιμένουμε ο αναβάτης να έχει τη δυνατότητα να έχει διαφορετικές επιλογές για το τι θα βλέπει. Λογικά, οι διαθέσιμες ενδείξεις θα περιλαμβάνουν στροφόμετρο, ταχύμετρο, στάθμη καυσίμου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και σύστημα πλοήγησης.