Στο δρόμο

Μια σχέση με καθημερινή επαφή, οφείλει κυριολεκτικά να φλερτάρει με την τελειότητα: Είτε μιλάμε για ανθρώπους, είτε για οχήματα όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το CB500F έχει κατασκευαστεί για να είναι ο καθημερινός σου street σύντροφος και η συμπεριφορά του στο δρόμο, επισφραγίζει την «θεωρητική» ανάλυση που κάναμε μέχρι τώρα. Βασικό ρόλο στον χαρακτήρα του CB παίζει ο δικύλινδρος κινητήρας, με τους 48 ίππους του να είναι παραπάνω από επαρκείς. Το «πάρτυ» ελαστικότητας ξεκινά στις 4.000 στροφές, από όπου το μοτέρ «τραβά» αγόγγυστα και με άμεση, χαρακτηριστικά... δικύλινδρη απόκριση στο γκάζι, όμως ακόμη και στις χαμηλές στροφές, η δύναμη του είναι όση χρειάζεται για τις χαμηλότερες αστικές ταχύτητες. Συμπλέκτης και κιβώτιο ταχυτήτων είναι μαλακά και πολύ εύχρηστα, ενώ η απουσία οποιουδήποτε βοηθήματος όπως το traction control, δεν προβληματίζει: Το επίπεδο ισχύος σε συνδυασμό με τα περιθώρια πρόσφυσης του CB500F δεν επιτρέπουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Όπως χαρακτηριστικά... μονολογήσαμε πολλές φορές κατά την διάρκεια της συμβίωσης μας με το CB500F, αν θα έπρεπε να χωρέσουμε το σύνολο των οδηγικών μας εντυπώσεων σε μια λέξη, αυτή θα ήταν «έλεγχος». Πράγματι, η γεωμετρία και το στήσιμο του πλαισίου και τον αναρτήσεων, έχουν ως αποτέλεσμα μια ακριβέστατη και ιδιαίτερα σβέλτη απόκριση της μοτοσυκλέτας στις εντολές του αναβάτη. Εντός πόλης, αρκεί μόνο να δεις και να... σκεφτείς ποια είναι η κατεύθυνση που θα εκτελέσεις και το CB500F ακολουθεί τις εντολές σου, σαν πιτσιρίκι που του έταξες παγωτό το καλοκαίρι. Πέρα όμως από κάθε αστεϊσμό, η συμπεριφορά αυτή του CB500F θα διευκολύνει πολύ τους λιγότερο έμπειρους ή περιστασιακούς αναβάτες κάνοντας το μοντέλο εύκολο στο χειρισμό, αλλά θα προσφέρει και απόλαυση στους πιο έμπειρους χρήστες, καθώς θα μπορούν να οδηγήσουν το CB όπως ακριβώς θέλουν, χωρίς κόπο.

Οι αναρτήσεις είναι ρυθμισμένες μαλακά, δίνοντας σαφή έμφαση στην άνεση και μια βόλτα σε κακοτράχαλους δρόμους μιας τυπικής ελληνικής πόλης, το επιβεβαιώνει καθώς οι κακοτεχνίες δεν θα περάσουν στον αναβάτη και τον συνεπιβάτη. Η υψηλή ποιότητα κύλισης, μαζί με την ικανότητα του μοτέρ των 48 ίππων να κινήσει το CB σε αξιοπρεπέστατους ρυθμούς, ανοίγουν πολλές πόρτες για εκτός πόλης οδήγηση, είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση. Στον αυτοκινητόδρομο, η CB500F φτάνει ακόμα και τα 180 χιλιόμετρα στο κοντέρ κάνοντας τα ταξίδια μια απλή υπόθεση, ενώ τα χαμηλότερα επίπεδα ανεμοκάλυψης είναι κάτι που περιμένεις από μια naked μοτοσυκλέτα (αν κινηθείτε πάνω από τα 140, βέβαια, θα χρειαστείτε περισσότερη υπομονή). Σε συνθήκες επαρχιακού, η ουδέτερη συμπεριφορά του CB500F σε διασκεδάζει στις στροφές, ενώ ο κινητήρας εκπλήσσει στα ψηλά και στο πολύ ανοικτό γκάζι: Παρουσιάζει μια σπιρτάδα και έναν δυναμικό ήχο που δεν τον περιμένεις απαραίτητα από έναν δικύλινδρο σε σειρά, ρυθμισμένο για καθημερινή χρήση. Αν παρασυρθείτε και οδηγήσετε επιθετικά, οι μαλακές αναρτήσεις  θα σας προειδοποιήσουν έγκαιρα για τα όρια του συνόλου το οποίο όμως παραμένει ικανότατο, τηρουμένων των αναλογιών μιας urban/streetμοτοσυκλέτας. Τέλος, όπως γράψαμε και παραπάνω, τα φρένα στέκονται στο ύψος των απαιτήσεων της CB500F καθώς η ισχύς τους είναι όση χρειάζεται για τις επιβραδύνσεις, κανονικές ή έντονες, ενώ το επίπεδο αρχικού δαγκώματος είναι ήπιο, με υψηλή προοδευτικότητα στην συνέχεια και ικανοποιητική αίσθηση σε μανέτα και πεντάλ.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!