Ένας κινητήρας συνώνυμος του success story: 48 ίπποι που αποδίδονται με ελαστικότητα αλλά και… τσαγανό, αν το επιδιώξετε.

    Κινητήρας

    Τα λόγια περιττεύουν για το πασίγνωστο δικύλινδρο μηχανικό σύνολο της Honda, που κινεί ολόκληρη την οικογένεια των CB. O δικύλινδρος των 478 κυβικών εκατοστών δέχθηκε εκτεταμένες αλλαγές το 2019, χάρη στις οποίες απέκτησε μεγαλύτερη ισχύ στις χαμηλομεσαίες στροφές, ενώ πολλά από τα εσωτερικά του τμήματα χρησιμοποιούν τεχνολογία απευθείας από τον κόσμο των CRB-RR. Για το 2021, η βασικότερη αλλαγή είναι η εναρμόνιση με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5, για τις οποίες η Honda πέτυχε πάνω από 40% μείωση στους εκπεμπόμενους υδρογονάνθρακες, υιοθέτηση αυστηρότερου ορίου στα μικροσωματίδια και αυστηρότερη ανίχνευση κακής ανάφλεξης.

    Kοινοποίησε το »
    Σχολιάσε το στο facebook »


    Παρά τις αλλαγές, το μοτέρ δεν έχασε ισχύ, η οποία διατηρείται στους 47,6 ίππους στις 8.600 σαλ, με την μέγιστη ροπή να ανέρχεται στα 4,4 kgmστις 6.500 στροφές. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο είναι κατάλληλο και για οδήγηση με Α2 δίπλωμα. Ο κινητήρας χρησιμοποιεί συμπλέκτη ολίσθησης/υποβοήθησης, που συνδέεται με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων –ακόμη μια αλλαγή από την μεγάλη αναθεώρηση του 2019. Η εξάτμιση με την διπλή απόληξη συμβάλλει σε μια καλύτερη ηχητική εμπειρία, όπως μπορούμε να σας βεβαιώσουμε και εμείς: Ο κινητήρας έχει έναν απολαυστικό «μπάσο» ήχο στις χαμηλές στροφές που σε προκαλεί να κάνεις το ένα ξερόγκαζο μετά το άλλο, ενώ ακόμη και κοντά στον κόφτη ο ήχος διατηρεί την ποιότητα του.

    Κατά τις μετρήσεις επιδόσεων, το μοντέλο κατάφερε επιτάχυνση στα 100 χλμ/ώρα από στάση σε 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ σε επιτάχυνση με 4η σχέση από 60 στα 120 χλμ/ώρα, χρειάστηκαν 7,1 δευτερόλεπτα. Στην κατανάλωση, το CB500F ικανοποιεί πετυχαίνοντας 4,5 λίτρα ανά 100 χλμ, όπως μετρήσαμε σε μέσο κύκλο αλλά με αρκετές στιγμές πιο ενθουσιώδους οδήγησης. Το επίπεδο κατανάλωσης κρίνεται λογικό, ενώ τα 17,1 λίτρα του ρεζερβουάρ προσφέρουν πάνω από 380 χιλιόμετρα αυτονομίας σε κάθε περίπτωση. Αύξησε την ισχύ του Honda CB500F με φίλτρο DNA, το πρώτο ελληνικό προϊόν που χρησιμοποιήθηκε σε μαζική παραγωγή μοτοσυκλέτας. 
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Kοινοποίησε το »
    Σχολιάσε το στο facebook »

    HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!