Honda CB 500X: Ακλόνητο στην κορυφή παρά τον ανταγωνισμό

Honda CB 500X: Ακλόνητο στην κορυφή παρά τον ανταγωνισμό

Παρά τον σκληρό ανταγωνισμό στην κατηγορία του και όχι μόνο, το Honda CB 500X παραμένει ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των πωλήσεων στις μοτοσυκλέτες. Τι το κάνει όμως τόσο ξεχωριστό και δημοφιλές;

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Το CB 500X είναι ιδανικό, όχι μόνο για commuting, αλλά και για μικρά ή μεγάλα ταξίδια. Προσφέρει πολλά, χωρίς η τιμή του να είναι απαγορευτική και αυτός είναι ο λόγος που είναι ψηλά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού. Συνεχίζοντας την απίστευτη επιτυχία του, το μεσαίο adventure της Honda κατέγραψε 410 ταξινομήσεις το 2021, κατακτώντας την κορυφή και όντας η μόνη μοτοσυκλέτα που πούλησε πάνω από 400 κομμάτια στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Το  CB 500Χ έχει αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό, προσφέροντας ένα πιο εξελιγμένο στιλ περιπέτειας. Ο βελτιωμένος κινητήρας σε συνδυασμό με τις απαραίτητες αλλαγές στο πλαίσιο, εξασφαλίζουν αυξημένες δυνατότητες σε ένα ευρύ πεδίο χρήσης,  που περιλαμβάνει και χωμάτινες διαδρομές, ενισχύοντας το adventure προφίλ του Χ.



Στο νέο CB 500Χ οι άνθρωποι της Ιαπωνικής εταιρίας προχώρησαν σε στοχευόμενες αλλαγές, οι οποίες  αναμόρφωσαν το νέο μοντέλο, δίνοντας του μια πιο μοντέρνα και φρέσκια εμφάνιση. Ταυτόχρονα του έχουν προσδώσει μια πιο άγρια adventure νότα.  Για το 2022, έχουμε νέα φωτιστικά σώματα LED εμπρός, τα οποία έχουν καλύτερη απόδοση και στις δύο δέσμες (μεσαία και μεγάλα), ενώ φέρουν και φώτα θέσεως. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, ειδικά αν αναλογιστούμε την τιμή της και είναι στα πρότυπα που μας έχει συνηθίσει η Honda. Το εργονομικό τρίγωνο σχηματίζει μια  υπέρ-άνετη θέση οδήγησης  χάρη στην ψηλότερη σέλα και τις μεγαλύτερες διαδρομές των αναρτήσεων. Ο κορμός είναι όρθιος, τα γόνατα έχουν πιο ξεκούραστες γωνίες και η απόσταση από το τιμόνι είναι ιδανική, με το τελευταίο να προσφέρει εύκολο χειρισμό.


 
Ο δικύλινδρος 8-βάλδιδος υγρόψυκτος κινητήρας των 471 κυβικών εκατοστών, είναι αρκετά δημοφιλής για την φιλικότητα και την ισορροπημένη απόδοση του. Στην νέα του εκδοχή, συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro5, εξοπλίζεται με νέες ρυθμίσεις ψεκασμού και ψύχεται από ένα νέο ψυγείο, ελαφρύτερο κατά 92 γραμμάρια. Φέρει συμπλέκτη ολίσθησης-υποβοήθησης που επιτρέπει ελαφρύτερες αλλαγές ταχυτήτων και εξομαλύνει τα απότομα κατεβάσματα, αποτρέποντας το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού, ενώ η απόδοση του παραμένει στους 47,6 ίππους στις 8.500 σαλ. και τα 4,4 kgm ροπής στις 7.000σαλ, διατηρώντας το μοντέλο συμβατό με διπλώματα A2 και πάνω.



Για το 2022, το Best Seller στην κατηγορία μοτοσυκλετών επί πολλά έτη στην χώρα μας, αποκτά ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλιοστών εμπρός και δύο δισκόφρενα. Το πρώτο, προέρχεται από την Showa και είναι τεχνολογίας SFF-BP, ενώ οι δύο δίσκοι έχουν διάμετρο 296 χιλιοστών και συνεργάζονται με ακτινικές δαγκάνες Nissin 2 εμβόλων. Παράλληλα, νέος και ελαφρύτερος είναι ο εμπρός τροχός αλλά και το ψαλίδι της πίσω ανάρτησης. Οι διαστάσεις των τροχών παραμένουν στις 19 και 17 ίντσες, αντίστοιχα.


 
Η τιμή του Honda CB 500X είναι στα 7.750 ευρώ

Το απόλυτο Best seller
Πρώτη σε πωλήσεις μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα
Αναβαθμισμένο με ανεστραμμένο πιρούνι και διπλά δισκόφρενα
Κατανάλωση μόλις 4,3λ./100χλμ.
Κατάλληλο και για δίπλωμα Α2
Είναι δίκαια στην πρώτη θέση των πωλήσεων;