Το σύστημα θα χρησιμοποιεί, κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες.

Harley: Ετοιμάζει σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος

Η Harley Davidson ετοιμάζει σύστημα που θα ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα της μοτοσυκλέτας, όταν αντιληφθεί ότι πρόκειται να γίνει σύγκρουση.

Ραντάρ, κάμερες και διάφοροι αισθητήρες θα ελέγχουν συνεχώς το περιβάλλον γύρω από τη μοτοσυκλέτας και αν το σύστημα που τα ελέγχει, καταλάβει ότι πρόκειται να γίνει μια σύγκρουση, θα ενεργοποιεί τα φρένα της μοτοσυκλέτα, προκειμένου να την αποτρέψει. Το σύστημα αυτό υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στα αυτοκίνητα, αλλά στα δίτροχα έχει καθυστερήσει, καθώς εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες. Για παράδειγμα, αν η μοτοσυκλέτα ενεργοποιήσει απότομα τα φρένα, όταν ο αναβάτης δεν το περιμένει, μπορεί τα πράγματα να γίνουν χειρότερα και η πτώση να είναι αναπόφευκτη.

Έτσι, το σύστημα της Harley σιγουρεύεται μέσω αισθητήρων ότι ο αναβάτης κάθεται στη σέλα και έχει και τα δυο χέρια στο τιμόνι. Επίσης, φαίνεται ότι μια κάμερα θα τσεκάρει το πρόσωπο και τα μάτια του αναβάτη, για να δει αν αυτός έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει. Το πόσο εύκολο είναι αυτό όταν φοράει κράνος, μένει να αποδειχθεί. Λαμπάκια στην οθόνη ή ακόμα και ένα σύντομο πάτημα του πίσω φρένου, μπορεί να είναι αρκετά προκειμένου να ενημερωθεί ο οδηγός για το επικείμενο απότομο φρενάρισμα.