• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πραγματικό έργο τέχνης το Makku της Rajputana Motorcycles, που βασίστηκε πάνω στο νέο Harley Davidson Street 750.

Πανέμορφα κλασικού τύπου χοντρά ελαστικά της Coker Tires, απίστευτο το ανάποδο από GSX-R, monoshock πίσω αμορτισέρ αντί για τα 2 αμορτισέρ του original.

Το ρεζερβουάρ ανασηκώθηκε στο πίσω μέρος του για να δώσει ένα πιο flat ύφος στην κατασκευή, ενώ ο ιμάντας έδωσε τη θέση του σε αλυσίδα.

Το ρεζερβουάρ φιλοξενεί και το κοντέρ, το οποίο αποχαιρέτησε την παλιά θέση του, αφήνοντας γυμνό το τιμόνι. Οι Ινδοί αφαίρεσαν και το μικρό φέρινγκ του Street.

'Αλλο υποπλαίσιο, μονό αμορτισέρ, μονόσελο και κοντή ουρά "κοκοβιός"-σκέτο ποίημα. Και το ψαλίδι έχει δουλειά, για να δεχτεί το παχύ πίσω ελαστικό.

Ετοιμαστείτε για το δεύτερο στάδιο του project, στο οποίο θα αλλάξουν ρεζερβουάρ, τελικό εξάτμισης, μαρσπιέ, ενώ θα τοποθετηθεί και 2ος δίσκος μπροστά.

HD Street 750 Makku Brat Cafe

Ο ινδικός βελτιωτικός οίκος Rajputana Customs είναι υπεύθυνος για την πρώτη custom μοτοσικλέτα, βασισμένη πάνω σε ένα Harley Davidson Street 750. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο.

 
Η εταιρεία Rajputana Customs βρίσκεται μόλις 300 χιλιόμετρα μακρύτερα από το εργοστάσιο της Harley Davidson στην Ινδία, εκεί που κατασκευάζεται το νέο δημιούργημα των Αμερικάνων, με το όνομα Street. 

Το τελευταίο δημιούργημα των Ινδών βελτιωτών ακούει στο όνομα Makku σε στιλ γνωστό και ως... Brat Cafe, και η δουλειά που έχει γίνει πάνω του είναι τόσο εκτενής, ώστε πλέον να θυμίζει ελάχιστα -έως καθόλου- τη μοτοσικλέτα από που αρχικά προήλθε.

Πρώτα άλλαξε το πιρούνι, με ένα ανάποδο προερχόμενο από... Suzuki GSX-R με πιο σκληρά ελατήρια, και μεγαλύτερη διαδρομή από το original πιρούνι. Σημειώστε πως στην αύξηση της διαδρομής βοήθησε και η αφαίρεση του πλαστικού προστατευτικού πλαισίου του ψυγείου. Τη μοτοσικλέτα αποχαιρέτισαν αμφότερα τα δύο πίσω αμορτισέρ, για να αντικατασταθούν από ένα κάθετα τοποθετημένο μονό αμορτισέρ. Πάνω στο αμορτισέρ βρίσκονται η... νέα, compact μπαταρία, αλλά και μέρος της καλωδίωσης! Ο ιμάντας της τελικής μετάδοσης μας άφησε χρόνους, με μια αλυσίδα να παίρνει τη θέση του. Νέα, custom made είναι και τα γρανάζια της τελικής μετάδοσης.   

Για να αποκτήσει το Brat Cafe μια πιο ευθεία γραμμή από τα πλάγια, το ρεζερβουάρ ανασηκώθηκε στο πίσω του μέρος, ενώ η τάπα του μετακινήθηκε στην αριστερή μεριά. Στη δεξιά μεριά του ρεζερβουάρ βρίσκεται πλέον το κοντέρ της μοτοσικλέτας, που έφυγε από την αρχική του θέση, δηλαδή πάνω από το τιμόνι.

Νέο είναι το υποπλαίσιο πίσω, με τη σέλα να είναι μονόσελη και να συμπληρώνεται όπως της αρμόζει από έναν κοντό σε μήκος “κοκοβιό”. Τα πανέμορφα ελαστικά ψηλού προφίλ σε κλασικό ύφος προέρχονται από την Coker Tire, σε 16άρηδες πλεκτούς τροχούς της HD, ενώ οι μηχανικοί χρειάστηκε να βάλουν το χεράκι τους και στο ψαλίδι για να μπορέσει να δεχτεί το παχύτερο πίσω ελαστικό. Το κλιπ-ον τιμόνι είναι custom-made, με τα γκριπ να προέρχονται από την Arlen Ness.

Στο επόμενο -δεύτερο- στάδιο, σύμφωνα με τη Rajputana Customs, το Makku θα αποκτήσει ολοκαίνουργιο custom ρεζερβουάρ, μαρσπιέ τραβηγμένα προς τα πίσω για μια πιο σκυφτή θέση οδήγησης, custom εξάτμιση, άλλη ουρά, νέο κέντρο στο μπροστινό τροχό, και δεύτερο μπροστινό δισκόφρενο. 

Συγχαρητήρια αξίζουν στους Ινδούς, για μια πραγματικά πανέμορφη custom δημιουργία. Αναμένουμε τις φωτογραφίες από την εξέλιξη του project.

 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ