Μήπως μπαίνεις στον πειρασμό να κάνεις... τίποτα τέτοιο, για να ευχαριστηθείς την μοτοσυκλέτα σου;

Μήπως μπαίνεις στον πειρασμό να κάνεις... τίποτα τέτοιο, για να ευχαριστηθείς την μοτοσυκλέτα σου;

Για να ευχαριστηθείς εσύ ενοχλείς τους γύρω σου;

Στο βωμό της προσωπικής σου ικανοποίησης, μήπως θυσιάζεις την ηρεμία των υπολοίπων; Οι θορυβώδεις εξατμίσεις και ο δυνατός τους ήχος, επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής και οδηγούν σε σύγχυση.

Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από την τελευταία μελέτη ηχορύπανσης που έγινε στην πρωτεύουσα. Με λίγα λόγια τα αποτελέσματα έλεγαν πως ένα παπί με φασαριόζα εξάτμιση που κινείται σε κεντρική λεωφόρο στις τρεις η ώρα τη ξημερώματα, ξυπνάει μέχρι και 50.000 ανθρώπους. Το νούμερο αυτό είναι εξωφρενικό. Πιο εξωφρενικό είναι πως δύο στις πέντε μοτοσικλέτες έχουν πειραγμένες εξατμίσεις και παράγουν απίστευτα υψηλά επίπεδα θορύβου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

                                                                                                                                                                      
Θεωρητικά ο θόρυβος έπρεπε να ελέγχεται στο ΚΤΕΟ, όμως όπως και να έχει όλοι ξέρουμε πως συχνά το ντιλίβερι το ακούμε από χιλιόμετρα μακριά πριν φτάσει στην πόρτα μας. Και δεν είναι μόνο τα παπιά. Πόσες μοτοσικλέτες με βελτιωμένες εξατμίσεις δεν ακούγονται σαν αεροπλάνα σε απογείωση; Τα ντεσιμπέλ δεν είναι απλά πολλά, ξεπερνάνε κάθε όριο λογικής.
 
Σε πρόσφατη μελέτη του βρετανικού συστήματος υγείας, η διαταραχή του ύπνου αλλά και η ηχορύπανση, βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις στις αιτίες άγχους, στρες και προβλημάτων ψυχικής υγείας. Ο θόρυβος δεν είναι απλά ενοχλητικός, αλλά μειώνει την ποιότητα ζωής μας και κάνει το περιβάλλον μας ανυπόφορο. Δημιουργεί νεύρα, οικιακές συγκρούσεις και οδηγεί σε πολλαπλές πηγές σύγχυσης. Δεν είναι δηλαδή απλά κακοπέραση, είναι θέμα υγείας.
 
Ήδη στην Αγγλία και στην Γαλλία τοποθετούνται κάμερες με μικρόφωνα που μετρούν τον ήχο και κόβουν πρόστιμο αναγνωρίζοντας τις πινακίδες. Αυτό βέβαια στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει εύκολα αφού τα περισσότερα μηχανάκια που ηχορυπαίνουν κυκλοφορούν με παραμορφωμένες, παραποιημένες ή απλά χωρίς πινακίδες. Ενώ και στο εξωτερικό δεν είναι λίγα τα φαινόμενα βανδαλισμού των μέτρων αστυνόμευσης τέτοιου τύπου, κάτι που δείχνει τις αντίδραση των αναβατών στην τακτική Big Brother.

Ο αντίλογος έχει ως επιχείρημα ότι μια εξάτμιση κάνει τη μοτοσικλέτα περισσότερο "ορατήΆ"από τους οδηγούς αυτοκινήτων που απρόσεκτα παραβιάζουν στοπ προτεραιότητες και μιλούν στο κινητό. Όμως οι πεζοί και όσοι ξεκουράζονται στο σπίτι τους τι φταίνε; Όλες οι υπόλοιπες εστίες ηχορύπανσης δεν σας απασχολούν; Και έχετε ρίξει όλες σας τις ευαισθησίες  στην μοτοσικλέτα; Είναι το αμέσως επόμενο επιχείρημα όσων αρέσκονται να ακούνε ντεσιμπέλ να ξεπηδάνε από το τελικό της εξάτμισης σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού.
 
Ο ΚΟΚ προβλέπει πολύ συγκεκριμένα όρια εκπομπών θορύβου όμως η εφαρμογή του νόμου είναι η αχίλλειος πτέρνα του συστήματος. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει η αστυνόμευση είναι με μπλόκα και συντονισμένη εκστρατεία ενημέρωσης και καταστολής. Φαίνεται όμως πως την ηχορύπανση δεν την παίρνουμε ακόμη στα σοβαρά.

Εσείς τι λέτε; Έχετε ξυπνήσει ποτέ από το θόρυβο μίας μηχανής; Σας έχει ενοχλήσει μία φασαριόζα εξάτμιση; Θεωρείτε πως υπάρχει λόγος να γίνει κάτι για την πάταξη του προβλήματος του θορύβου;
 
 

  • ProgRock

    Και εδώ στην Κεφαλονιά η κατάσταση είναι απελπιστική.Στην πρωτεύουσα,στα λιμάνια,στα χωριά,δεκάδες πιτσιρίκια με κράνη ( τα οποία θεωρώ πως φοράνε για λόγους ανωνυμίας παρά ασφάλειας) οδηγούν παπιά ή και μηχανές μεγαλύτερου κυβισμού πολλές φορές χωρίς πινακίδες μαρσάροντας ασύστολα,μετατρέποντας σε πίστες ταχύτητες περιφερειακούς δρόμους και μετατρέποντας γκαράζ σε μεταποιητήρια δικύκλων μέσα σε εντελώς κατοικημένες ζώνες.Άπειρες οι καταγγελίες,τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίες ακόμα και οι διενέξεις.Η αστυνομία είτε τους καλύπτει σκανδαλωδώς (δυστυχώς όλοι γνωρίζονται) είτε νίπτει τας χείρας προβάλλοντας δικαιολογίες τύπου όταν φτάνουμε έχουν φύγει,δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν δεν υπάρχει πινακίδα.Οι δικυκλιστές καλώς ή κακώς συνήθως έφηβοι μετέφηβοι κινούνται μέσα σε ένα κλίμα οριακής ανομίας λειτουργούν σαν μικρές αγέλες εμπλεκόμενες σε διάφορες αβρές δραστηριότητες (βανδαλισμούς,ουσίες,συμπλοκές) και καταλαβαίνεις γιατί αν καποιος αποφασίσει να ξηλώσει το συγκεκριμένο πουλόβερ θα μείνουν πολλοί γυμνοί.

      11
  • Damianolo

    Και εδώ στη γειτονιά υπάρχει ένας μόνιμος γείτονας με πειραγμένο μηχανάκι 180 d/b Ασε τους ντελιβεράδες των καφέδων που πάνε έρχονται όλη μέρα, Επειδή η πολύ δημοκρατία κάνει πολύ κακό,, Αυτοί οι τύποι θέλουν γ@@@@ση και στρατιωτικό περίπατο Δεν υπάρχει άλλη λύση στο πρόβλημα, για τέτοιες ζωωδεις καταστάσεις,, λυπάμαι βαθύτατα για αυτά τα λόγια μου

      18
  • Γρηγόρης Μπ.

    Έλεος... φτάνει πια !!!! Δεν καταλαβαίνουν τα άτομα που κάνουν θόρυβο ότι είναι θύματα από το ίδιο τους το όπλο.....τον θόρυβο! Ψυχικά , σε διάρκεια χρόνου! Όταν ενοχλείται κάποιος (από κάτι)βγάζει τα αποθημενα του με την εξάτμιση ...Αν λοιπόν αυτός που ξεκ@β ν Κάνοντας όσο γίνεται περισσότερο θόρυβο με την δικαιολογία ότι πάει..... καλύτερα το μηχανάκι ( εν μέρει..ναι πάει) κάνε το τρακτέρ Φεράρι ,λέω να πας ΕΞΩ από το σπίτι του όταν κοιμάται και να μαρσαρεις στα 140 db επί 30 λεπτά και ξανά ....μετά από 1 ώρα το ίδιο και ξανά και ξανά... Πιστεύω ότι εκεί που φωλιάζουν στην κάθε γειτονιά ΔΕΝ το έχουν αυτό...!! Είμαι σύμφωνος στο πρόστιμο (2000€)αλλά και στην κατάσχεση και .. καταστροφή γιατί πάντα θα υπάρχουν κανγκουρες με αποθημενα!!!! Ας πάνε σε πίστες για να .....ξεκα....ουν ΥΣ Οδηγώ μηχανή εδώ και 28 χρόνια !!! Και δεν άλλαξα ποτέ την εξάτμιση . Ποτέ δεν πρόκειται να τηρηθούν ΌΛΟΙ οι νόμοι αλλά όταν θέλουμε να μάθουμε ένα σκύλο να τρώει με μαχαιροπίρουνα δεν νομίζω ότι θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.....

      4
  • Jimmy

    Μένω επί της Λένορμαν στο Κολωνό. Αν σταθείς σε οποιοδήποτε σημείο για 5 λεπτά θα ακούσεις τουλάχιστον 10 μηχανάκια με ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ θόρυβο εξάτμισης. Πλέον το κακό έχει παραγίνει, περνάει παπάκι και κλείνω τα αυτιά μου ερμητικά για να προστατεύσω την ακοή μου. Ακόμη και μέσα στο σπίτι μου (με διπλά παράθυρα) δεν μπορείς να ησυχάσεις από τον ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟ θόρυβο των εξατμίσεων. Ακόμη και οι ντελιβεράδες κυκλοφορούν με κομμένες εξατμίσεις. Που μπορείς να κάνεις καταγγελία; Η κατάσταση πλέον είναι ανυπόφορη!! ΥΓ: Ψωνίζω σχεδόν καθημερινά στο Bread Factory στον Κηφισό/Λένορμαν και βλέπω σχεδόν καθημερινά απ' έξω ένστολους αστυνομικούς ΔΙΑΣ να τρώνε και απλά να αδιαφορούν για τα δεκάδες πειραγμένα μηχανάκια που περνούν από μπροστά τους. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΗΧΑΝΟΒΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

      6
  • Kostas

    Είχαμε έναν σερίφη διοικητή στο ΑΤ του χωριού μας ο οποίος σε χρόνο ρεκόρ εξαφάνισε το φαινόμενο και έστειλε αδιάβαστα αυτά τα καλόπαιδα. Δεδομένου όμως ότι όποιος κάνει τη δουλειά του τελικά βρίσκει τον μπελά του τον αποστράτευσαν στα 52 του. Αποτέλεσμα είναι ότι αυτά τα καλόπαιδα βρήκαν ξανά πεδίο δράσεις και 3 με 5 από αυτά κάνουν τόση ζημία όση ένα αεροδρόμιο με C130. Κανένας δεν διαμαρτύρεται γιατί φοβάται μην διαταράξει την εφηβεία τους και ας διαταράσσουν αυτά την υγεία του συνόλου. Οι γονείς τους τα καμαρώνουν και όλα κυλούν καλώς. Έχουμε καταντήσει να είμαστε παράξενοι όσοι λίγοι διαμαρτυρόμαστε και οι φυσιολογικοί να είναι αυτά τα καλόπαιδα οι γονείς και όλο το άθλιο είδος τους Έχει ξαναδεί κανείς στον κόσμο μεγαλύτερο ξεφτιλισμένο κράτος από αυτό;

      12
  • Τασος Ορφανος

    Αυτα τα διποδα απλα εκμεταλλευονται την ανεκτικοτητα των υπολοιπων, εξαλλου απο θρασος και χαζομαρα εχουν και περισσευμα.

      8
  • Κώστας

    Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι.Φυσικά υπάρχει λύση.Πρόστιμο 2.000ευρώ.Βεβαίωση και είσπραξη μέσω Οικονομικής Εφορίας. Όχι παραθυράκια.Όχι μείωση.Όχι επιείκια.Χρόνος συμμόρφωσης 6 μήνες για προσαρμογή.Για όλους όμως!Απορώ που ακόμη μιλάνε κάποιοι για Ελληνική παιδεία...ανέκδοτο...επιτρέψανε σήμερα μουσική στα μαγαζιά και είναι όλα στο τέρμα...

      14
  • Ignatios

    Το ερώτημα είναι τι θέλουν να κάνουν οι άνθρωποι εναντίον του, η αύξηση της φωνής ξεκινά από λίγους, βλέπω ότι πολλοί άνθρωποι ενοχλούνται από αυτό, υπάρχουν οργανώσεις που εργάζονται σε αυτό?

      2
  • Nearchos

    Ούτε μπλόκα ούτε τίποτα. Στα ΚΤΕΟ περνάνε όλα. Η Ελλάδα στην εφαρμογή των νόμων πάσχει. Μπροστά μου πέρασε μηχανάκι με πειραγμένη εξάτμιση σε ΚΤΕΟ και έβαλαν το ντεσιμπελόμετρο σε διπλανό αμάξι που ελέγχονταν για να πάρει ένδειξη. Αν έκλειναν μερικά ΚΤΕΟ που είναι λαμόγια και απλά παίρνουν τα 25 ευρα απ όλους με συντηρημένα ή όχι οχήματα όλα θα ήταν μια χαρά. Όλα ξεκινούν απ τους έχοντες την εξουσία που τους εκλέγουμε εμείς.

      2
  • Giannis

    Εμένα πιο πολύ από όλα με ενοχλεί το γκαρισμα των γυναικών. Προτιμώ να ακούω ένα φτιαγμένο μηχανάκι η αυτοκίνητο, ( δεν αναφέρομαι σε σαραβαλα και παπάκια ), παρά τις στριγκλιες παρανοϊκών γυναικών. Το λέω με καλή έννοια. Ρωτήστε ένα παντρεμένο. Αυτοί ξέρουν... Ως για προηγούμενο σχολιαστή, τον ouranokatevato, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι επιεικως ανόητος με αυτά που γράφει...

      1
  • Mary

    Από αυτά τα μικρά πράγματα που δεν κυνηγιούνται υποβιβάζεται ένα ολόκληρο κράτος, χωρίς χρόνο για δημιουργία, διασκέδαση,ηρεμία χωρίς εθνική ανάταση. Να τους κυνηγάτε!

      2
  • ANASTASIOS

    Κατάσχεση και καταστροφή επί τόπου το μηχανάκι που κάνει ηχορύπανση πέρα από το προβλεπόμενο όριο. Πρόστιμο εκτος από τον παραβατη και στην εταιρεία που το πούλησε.

      20
  • Γιάννης

    Η κάθε είδους καταστολή κουκουλώνει και δεν λύνει τα προβλήματα. Ούτε το πρόβλημα θα λυθεί αν θεωρούμε ότι τόσοι άλλοι παρανομούν ποικιλοτρόπως, οπότε γιατί μας τη λες εμάς βρε αδερφέ... Η λύση βρίσκεται στο να κατανοήσει ο καθένας μας τα λάθη του και να προσπαθήσει να τα λύσει. Στα του οίκου μας λοιπόν, πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι μια ελεύθερη εξάτμιση, ουσιαστικά είναι δυνατόν να χρησιμεύσει μόνο στα 50άρια και στα αγωνιστικά. Μπορώ να καταλάβω ότι θα βοηθήσει το 50άρι να ρολάρει δικάβαλο σε ένα στήθωμα χωρίς κομπιάσματα και κατεβάσματα ταχύτητας καθώς και το αγωνιστικό να κερδίσει πολύτιμα δεκατάκια στα γυρολόγια. Σε όλες μα όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις τυχόν όφελος που μας δίνει είναι πρακτικά αμελητέο και ουσιαστικά περιττό.

     
  • Aristeidis

    Η πρόταση μου σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα είναι να υπάρχουν πολύ τσουχτερά πρόστιμα στα συνεργεία που κάνουν αυτές τις μετατροπές. Ώστε οποιον σταματα η αστυνομία από εδώ και πέρα να έχει την υποχρεώσει να αναφέρει ποιο είναι το συνεργείο.

      14
  • Νίκος Λ.

    Όταν μιλάμε για ηχορύπανση, θα πρέπει να αναφερόμαστε αποκλειστικά σε αυτήν.(Ότι αφορά λ.χ. την μόλυνση του αέρα από καυσαέρια ή ό,τι άλλο είναι άλλη συζήτηση) Θα πρέπει επομένως να αξιολογήσουμε την συμμετοχή διαφόρων παραγόντων στην ηχορύπανση. Ο παράγων λοιπόν που δεσπόζει, αφορά στα "πειραγμένα" μηχανάκια (και κυρίως τα "παπάκια") Με τα άτομα που δημιουργούν το πρόβλημα (στην συντριπτική πλειονότητα άτομα νεαρών έως πολύ νεαρών ηλικιών) δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ καμιά συνεννόηση (ζουν στο δικό τους κόσμο και επικοινωνούν μόνο μεταξύ τους). Το πρόβλημα συνεπώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με αστυνομικού τύπου μέτρα, δηλαδή από φορείς που κατέχουν εξουσία. Εκείνο που συνεχώς μου κάνει εντύπωση είναι το γιατί δεν υπάρχει καμιά αντίδραση από τον πολύ κόσμο που κυκλοφορεί στον δρόμο και τους ανέχεται όλα αυτά τα χρόνια (Με αποτέλεσμα, όλοι εμείς οι λιγοστοί που αντιδρούμε με τον τρόπο μας να φαινόμαστε απλά γραφικοί)

      13
  • ouranokatevatos

    Ναι αλλα την επομενη φορα που θα ξαναγίνει αν κάποιος δεν τους το πει ότι ενοχλούν, εάν δεν τους βρίσει, εάν δεν τους πετάξει πετρα, γλάστρα, λάδια στον δρόμο δεν θα σταματήσουν ούτε αυτοί ούτε οι φίλοι τους!!

      8
  • Spiros

    Χρονια Πολλα και Χριστος Ανεστη σε ολους. Δυστυχως καθε μερα ξυπναμε εδω στη γλυφαδα απο τις εξατμισεις και τους αυτοσχεδιους αγωνες που γινονται στην Βουλιαγμένης με εκκωφαντικο θορυβο κυριως απο μοτοσυκλετες - αλλα και αυτοκινητα- τα παπακια δε ειναι η μεγαλη μαστιγα με τις κομμενες εξατμισεις τα οποια ξεσηκωνουν τις γειτονιες. Πραγματικα απορω για το συστημα, την μη εφαρμογη του νομου και την αδιαφορη αστυνομια (τροχαια) για ολα αυτα... (το αλλο μεγαλο θεμα -ισως και μεγαλύτερο- ειναι το θεμα των καυσαεριων καποιων φορτηγων και ταξι που καταστρεφουν υγεια, περιβαλλον οπως και δυσκολευουν τους μοτοσυκλετιστες που τρωνε το ντουμανι τους).

      11
  • filippe

    Ανοησία, χαμηλό IQ, φασιστική νοοτροπία ; Σίγουρα παντελής έλλειψη παιδείας, ανυπαρξία ευγένειας και καλλιέργειας, σεβασμού και ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο. Ευχαριστώ.

      25
  • Γιάννης

    Εδώ ούτε η τροχαία δεν παίρνει στα σοβαρά την ηχορύπανση.... Οι νόμοι είναι για να καταπατούνται ακόμα και από τους εκπροσώπους τους.... Κατά τα άλλα, στα μπλόκα διαλέγουν την εύκολη δουλειά.... Τον ντελιβερά χωρίς κράνος, (όχι ότι το επικροτώ) και ότι δεν τους κουράζει... Κάπου έλεγα, την πρώτη φορά βαρύ πρόστιμο, την δεύτερη αφαίρεση πινακίδας και διπλώματος για ένα τρίμηνο και την τρίτη κατάσχεση.....Να δεις πως "σφίγγουν τα γάλατα" μετά....

      16
  • Chronis

    Πηγαιντε να ζήσετε καμία επαρχεία.Στην Αθήνα είναι ανυπόφορη η κατάσταση κανείς δεν σέβεται τον άλλο..

      9
  • Γιάννης

    Οι νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται....Για να εφάρμοζαν το εξής: Την πρώτη φορά πρόστιμο, την δεύτερη αφαίρεση αδείας και διπλώματος για κανένα τρίμηνο και την τρίτη κατάσχεση...Να δεις πως "σφίγγουν τα γάλατα" μετά....

      29
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΝΑΙ ΕΧΩ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΜΟΤΟ ,ΜΟΥ ΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΓΥΦΤΟΣ 8 Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.Η ΑΣ ΠΟΥΜΕ 12-1 Η ΩΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΝΕ 5 ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΔΕΣ.Η Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΚΟΡΝΑΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ Η ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΥ.ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ...30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΤΙ ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΦΤΑΙΝΕ...

      41
  • Σταματης

    Πιστευω οτι θα ηταν θετικο να υπαρχει ελενχος για ολα τα τροχοφόρα γιατι το προβλημα δεν ειναι μονο στα μηχανακια αλλά εξίσου και στα αυτοκινητα , και ποιο σοβαρο ειναι το θεμα των καυσαερίων.

      24
  • Nik

    Δυστυχώς η κατάσταση είναι τραγική πλέον. 2 στα 5 δίκυκλα φέρουν εξατμίσεις με υπερβολικό θόρυβο. Και όλα αυτά με την ανοχή του κράτους, αφού στα ΚΤΕΟ περνάνε κανονικά. Αλλά υπάρχουν και χειρότερα... 9 στα 10 ταξί ρυπαίνουν υπερβολικά, τόσο που φαίνονται με γυμνό οφθαλμό, ειδικά αν είσαι μοτοσυκλετιστής και τους ακολουθείς, χώρια τα φορτηγά και ΙΧ που πολλά από αυτά καπνίζουν σαν πλοία. Πόσο πια πιο διεφθαρμένο μπορεί να είναι ένα κράτος και να επιτρέπει τέτοια φαινόμενα? Κανείς δεν έχει την ευαισθησία για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων? Μόνο το χρήμα είναι ο αυτοσκοπός? Δυστυχώς όμως... η υγεία είναι πιο πολύτιμη και από το χρήμα!

      56