net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Erik Buell Racing πραγματοποίησε το πρώτο βήμα επέκτασής της στην Ευρώπη, ανοίγοντας νέα γραφεία στην Ολλανδία.

Ευρωπαϊκό γραφείο για την Erik Buell Racing

Η Erik Buell Racing έκανε το πρώτο της ευρωπαϊκό βήμα, ανοίγοντας νέα γραφεία στην Ευρώπη και, συγκεκριμένα, στην Ολλανδία.

 

Οι πρώτες ενδείξεις ότι η EBR δε σκοπεύει να περιοριστεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήρθαν με τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, στο οποίο θα αγωνιστεί το 2014. Χάρη στη συμμετοχή της, με αναβάτες τους Geoff May και Aaron Yates, η εταιρεία θα προβάλλει σε ολόκληρο τον κόσμο το εντυπωσιακό EBR 1190RX.

Αλλά ποιο είναι το νόημα της προβολής, χωρίς την ανάλογη διάθεση; Σε αυτό φαίνεται πως προσβλέπει η αμερικανική εταιρεία, ανοίγοντας γραφεία στην Ολλανδία. Φυσικά, ακόμη δεν έχει γίνει λόγος για δίκτυο διάθεσης των μοτοσικλετών, αλλά θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι δεδομένο.

Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα δούμε τα supersport της EBR να διατίθενται και στην Ευρώπη – εξαντλείται, όμως, εδώ το ενδιαφέρον της είδησης; Σε καμιά περίπτωση.

Μην ξεχνάτε ότι η EBR συνεργάζεται με τη Hero. Αναλυτικότερα, η Hero διαθέτει σχεδόν το 50% της EBR. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η είσοδος της εταιρείας του Erik Buell στην Ευρώπη πιθανότατα θα αποτελέσει και την είσοδο της ινδικής Hero στη Γηραιά Ήπειρο. Πρόκειται για μια ευκαιρία που σε καμιά περίπτωση δε θα αφήσει η Hero να χαθεί.

Aλλωστε, η ινδική εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη την παγκόσμια επέκτασή της, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ. Θυμίζουμε πως τα μοντέλα της παρουσιάστηκαν σχετικά πρόσφατα σε αμερικανική έκθεση, με σκοπό σύντομα να ξεκινήσουν να διατίθενται και εκεί. Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο; Μα, φυσικά, με τη βοήθεια της EBR. Οι συνεργάτες του Erik Buell θα βασιστούν στο υπάρχον (αλλά περιορισμένο) δίκτυό τους και θα το αναπτύξουν περισσότερο, σπρώχνοντας σε υπάρχοντες και νέους ντίλερ οικονομικές μοτοσικλέτες. Βέβαια, η συγκεκριμένη κατηγορία δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ και μάλλον θα ταίριαζε περισσότερο σε κάποια άλλη αγορά.

Ποια μπορεί να είναι αυτή η αγορά; Μα, φυσικά, της Ευρώπης! Η παρουσία της Hero στις ΗΠΑ μπορεί να μη φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στις πωλήσεις, αλλά θα κάνει θαύματα στην εικόνα καθιέρωσης στη Δύση που επιθυμεί η εταιρεία. Και η επέκτασή της στην Ευρώπη θα στρωθεί στον τομέα των εντυπώσεων, αλλά και αυτόν της ουσίας. Ειδικά στην περίπτωση που η Hero καταφέρει να καθιερωθεί στις ευρωπαϊκές αγορές (χάρη σε όσους επιθυμούν ένα οικονομικό commuter μικρού κυβισμού), η επέκτασή της στη Δύση θα έχει ολοκληρωθεί.

Αν, λοιπόν, δούμε ένα κοινό ευρωπαϊκό δίκτυο για την EBR και τη Hero, θα έχουμε μπροστά μας γκάμα των δύο άκρων. Από τη μία θα βρίσκονται τα οικονομικά ινδικά μοτοσικλετάκια και από την άλλη τα ακριβά και πανίσχυρα supersport του Erik Buell. Είτε, λοιπόν, το νέο αυτό δίκτυο προσεγγίσει τους λάτρεις της ταχύτητας είτε εδραιωθεί στη συνείδηση αυτών που αποζητούν την οικονομία, η επιτυχία για τις δύο συνεργαζόμενες εταιρείες είναι δεδομένη.

Το στοίχημα είναι μεγάλο και για τις δύο και η επιτυχία θα κριθεί από τις πωλήσεις – οι προσδοκίες της καθεμίας, άλλωστε, σε αυτόν τον τομέα, είναι διαφορετικές. Όπως και να χει, πάντως, ο χρόνος θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος και εμείς θα το παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ