O Maverick Vinales

Επίσημο: Εκτός Yamaha ο Maverick Vinales

«Μπιστόλι» ή συναινετικό διαζύγιο; Yamaha και Vinales ανακοίνωσαν από κοινού την λύση της συνεργασίας τους μετά από μία πολυτάραχη επαγγελματική σχέση. Τι πιστεύετε ότι θα κάνει ο Vinales του χρόνου;

Ούτε καν το συμβόλαιο του δεν θα ολοκληρώσει ο Maverick Vinales, αφού επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που κυκλοφόρησαν εντονότατα, στα πλαίσια του GP Ολλανδίας. Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγα λεπτά, η ρήξη έγινε επίσημη: O Vinales δεν θα είναι πια, μέλος της εργοστασιακής Yamaha στα MotoGP.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Πρόκειται για μια απόφαση που αρκετοί θεώρησαν έκπληξη, ωστόσο όσοι παρακολούθησαν στενά τις εξελίξεις, την πορεία του Ισπανού στην αγωνιστική χρονιά και αντιλήφθηκαν την γενικότερη «ατμόσφαιρα», το θεωρούσαν βέβαιο. Φαινόταν δηλαδή, ότι έχει πια «σπάσει το γυαλί» και η ρήξη ήταν θέμα χρόνου.
 
Ο Lin Jarvis, επικεφαλής της Yamaha, δήλωσε επίσημα για το γεγονός: «Με θλίψη μας ανακοινώνουμε ότι θα αποχαιρετίσουμε τον Maverick στο τέλος της χρονιάς. Είμαστε στην μέση της 5ης σεζόν μαζί του και έχουμε πετύχει πολλές καλές στιγμές, αλλά έπρεπε να διαχειριστούμε και πολλές κακές στιγμές. Μετά από το γερμανικό Grand Prix, που ήταν το πιο δύσκολο Σαββατοκύριακο της συνεργασίας μας, κάναμε σοβαρές συζητήσεις στο Assen και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν για το καλό και των δύο πλευρών, να χωρίσουν οι δρόμοι μας για το μέλλον».
 
Ο Vinales, παρά το γεγονός ότι δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του στις δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες ημέρες, έριξε νερό στο κρασί του στις επίσημες ανακοινώσεις του: «Αυτή η συνεργασία υπήρξε πολύ σημαντική για μένα τα τελευταία 5 χρόνια και αποδείχθηκε μια δύσκολη απόφαση, αυτή του αποχωρισμού. Μέσα σε αυτές τις σεζόν, ζήσαμε μεγάλες επιτυχίες αλλά και δύσκολες στιγμές. Ωστόσο, το αίσθημα που παραμένει είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και η εκτίμηση. Είμαι πλήρως αφοσιωμένος και θα προσπαθήσω για τα καλύτερα αποτελέσματα στο υπόλοιπο της σεζόν.»
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »