Ενοικίαση μοτοσυκλέτας: Πότε αξίζει με 1000

Ενοικίαση μοτοσυκλέτας: Πότε αξίζει με 1000

Ενοικίαση μοτοσυκλέτας: Πότε αξίζει με 1000

Διακοπές με την μοτοσυκλέτα των ονείρων σου ή απλά ένα Σαββατοκύριακο για να την δοκιμάσεις; Όποιος και να είναι ο λόγος που θα το κάνεις, η ενοικίαση μπορεί να σε γλυτώσει ακόμα και από κάποια άστοχη αγορά.

Ενοικίαση μοτοσυκλέτας, αξίζει για διακοπές

Έφτασε η ώρα να πας διακοπές ή απλά ένα 3ήμερο. Tο να πάρεις την μοτοσυκλέτα που έχεις δει και σου αρέσει, ενώ δεν χρειάζεται να την αγοράσεις, είναι απλά ονειρικό. Ενώ στο εξωτερικό οι εταιρείες ενοικίασης είναι κάτι πολύ διαδεδομένο, στην Ελλάδα μέχρι πρόσφατα ήταν σε εμβρυικό στάδιο. Πλέον επενδύονται κεφάλαια από εταιρείες οι οποίες προσφέρουν μοτοσυκλέτες τόσο για μακροχρόνιες ενοικιάσεις όσο και βραχυπρόθεσμες. Το θέμα είναι πότε αξίζει να το κάνεις και πότε όχι. Ο βασικός λόγος που θα προβείς σε ενοικίαση μεγάλης μοτοσυκλέτας, δεν είναι άλλος από το να την απολαύσεις σε κάποιο μικρό ή μεγάλο ταξίδι. Εκεί πραγματικά αξίζει, είτε η μοτοσυκλέτα σου είναι «κουρασμένη» είτε θες να δοκιμάσεις νέες τεχνολογίες. Βέβαια εκτός από τα τεχνολογικά καλούδια που πιθανά θα σε συνεπάρουν, σημαντική είναι και η μεγαλύτερη ασφάλεια που σου προσφέρει μια καινούργια μοτοσυκλέτα σε ένα ταξίδι: καλυτέρα φρένα, καλύτερη οδική συμπεριφορά, περισσότερα συστήματα ασφαλείας είναι μόνο μερικοί λόγοι που θα κάνουν πιο απολαυστικό το ταξίδι σας. Ακόμα και όταν πρόκειται να ταξιδέψεις σε νησί, είναι καλύτερα να νοικιάσεις πριν φτάσεις στον τελικό προορισμό. Με τιμές που ξεκινούν  από τα 20 ευρώ/ημέρα θα πληρώσεις λιγότερα και δεν θα βρεθείς προς εκπλήξεως από ένα ταλαιπωρημένο όχημα. Όποιος και να είναι ο λόγος που θα το επιλέξεις για τις διακοπές σου, είναι καλύτερα να το έχεις δει από κοντά ώστε να ξέρεις τι θα πάρεις και όχι τι θα σου δώσουν όταν φτάσεις εκεί.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δοκιμάζεις καινούριες τεχνολογίες πριν τις αγοράσεις

Ένα test Ride, συνήθως για 20 λεπτά, μπορεί να σου δώσει μόνο μια μικρή γεύση της μοτοσυκλέτας που θέλεις να αγοράσεις. Ένα 2ήμερο ταξίδι με μία μοτοσυκλέτα καινούριας τεχνολογίας που εσύ θέλεις να αγοράσεις θα σε βγάλει από την δύσκολη θέση μίας «κακοτοπιάς».  Το κόστος κυμαίνεται κοντά στα 150ευρώ την ημέρα για μία καλή μοτοσυκλέτα. Αν και καθόλου λίγα, πίστεψε μας αξίζουν τα λεφτά τους όταν πρόκειται για αγορά. Θα συμβιώσεις μαζί της, θα βρεις μόνος σου τα ελαττώματα της (τα καλά θα σας τα έχουν πει ήδη σε κάποιο κατάστημα) και θα μπορέσεις να αξιολογήσεις καλύτερα αν αξίζει η αγορά της ή όχι. Αυτή είναι και μία πρακτική που χρησιμοποιούν κατά κόρον και στο εξωτερικό ειδικά σε βόρειες χώρες, που τα ταξίδια με μοτοσυκλέτες δεν είναι αποδράσεις άλλα τρόπος ζωής. Φυσικά δεν είναι ανάγκη να πιέσεις τη μοτοσυκλέτα, ο στόχος δεν είναι να κινδυνέψεις ψάχνοντας σε 3 ημέρες να βρεις τα όριά της, αλλά να καταλάβεις πως λειτουργεί κάτω από κάποιες συνθήκες.

Οδηγείς μοτοσυκλέτες που δεν μπορείς να αγοράσεις

Όπως προαναφέραμε, μία ολιγοήμερη ενοικίαση θα σε βοηθήσει στην τελική αγορά μιας μοτοσυκλέτας. Στην περίπτωση όμως που δεν μπορείς να την αγοράσεις λόγω υψηλού κόστους, η οδήγηση και μόνο του αγαπημένου σου μοντέλου στις αγαπημένες σου διαδρομές θα σου μείνει αξέχαστη αξίζοντας το κάθε ευρώ. Το ότι δεν μπορώ να την αγοράσω, δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να έχω μαζί της μία συναρπαστική εμπειρία που θα μου μείνει «γραμμένη» βαθιά στον σκληρό δίσκο των εμπειριών μου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το έχεις προγραμματίσει από νωρίς καθώς οι τιμές αυξάνονται όσο πλησιάζεις στην τουριστική περίοδο των διακοπών. Αν αυτό σε ζορίζει οικονομικά, υπάρχει η επιλογή να νοικιάσεις off season την άνοιξη ή το φθινόπωρο, ώστε να πετύχεις καλύτερες τιμές , κάτι που θα κάνει ακόμη πιο εύκολο να πραγματοποιήσεις  το όνειρο σου.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »