Το Ducati Streetfighter V4 του 2021 στην απόχρωση Dark Stealth

Ducati Streetfighter V4 2021: Νέο χρώμα και Euro 5

Σε «απειλητικό» μαύρο ματ θα είναι διαθέσιμο το Ducati Streetfighter V4 για το 2021, παίρνοντας και αρκετές αλλαγές ώστε να συμμορφωθεί με τις Euro 5. Δείτε περισσότερα.

Η Ducati ανακοίνωσε μόλις πριν λίγο, το Streetfighter V4 για το 2021, με νέα χρωματική επιλογή και συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5. Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός, ότι μια νέα χρωματική επιλογή γίνεται διαθέσιμη για το μοντέλο και συγκεκριμένα, το «Dark Stealth», δηλαδή ένα μαύρο ματ χρώμα, που τονίζει την επιθετική φύση του Streetfighter V4.
 
Παρά τις αλλαγές που ήταν απαραίτητες για την συμφωνία με τις απαιτήσεις του Euro 5, το Streetfighter V4 κράτησε τις ίδιες επιδόσεις: Μιλάμε για μέγιστη ισχύ 208 ίππων και μέγιστη ροπή 12,5 kgm, μόνο που αποδίδονται πλέον στις 13.000 και 9.500 στροφές ανά λεπτό, αντίστοιχα.
 
Οι αλλαγές που χρειάστηκαν να γίνουν στα «ενδότερα», για να επιτευχθεί αυτό, είναι αρκετές: Το εσωτερικό του σιγαστήρα της εξάτμισης είναι νέο με μεγαλύτερους καταλύτες νέας τεχνολογίας επίστρωσης, για αποτελεσματικότερη μετατροπή των ρύπων. Παράλληλα, η διάμετρος των αυλών εξάτμισης των πίσω κυλίνδρων μειώθηκε κατά 4 χιλιοστά (από 42 στα 38)  και το μήκος τους κατά 10 εκατοστά, με νέα θερμική ασπίδα να τοποθετείται πίσω τους. Παράλληλα, το μοντέλο πλέον έχει 4 αισθητήρες λάμδα για ακόμα ακριβέστερη ρύθμιση του καυσίμου μίγματος.
 
Ακόμα, η Ducati ανακοίνωσε την τοποθέτηση νέων αντλιών φρένου και συμπλέκτη στα Streetfighter του 2021, με δυνατότητα αυτόματης εξαέρωσης, καταργώντας την ανάγκη για επέμβαση στο σύστημα πέρα από τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης. Τα Ducati Streetfighter V4 2021 θα γίνουν διαθέσιμα από τον Νοέμβριο.