Δύσκολα θα ξεχωρίσετε το 950 από τα μεγαλύτερα αδέρφια του.

    Σχεδίαση – Ποιότητα κατασκευής – Με Ιταλικές καταβολές

    Με την πρώτη ματιά το Multistrada 950 μοιάζει ακριβώς ίδιο με τον μεγάλο του αδερφό το 1200 και μόνο ένα έμπειρο μάτι θα καταφέρει να εντοπίσει τις όποιες διαφορές υπάρχουν. Σχεδιαστικά καταφέρνει να τραβάει τα βλέμματα σα μαγνήτης. Το εμπρός τμήμα της μοτοσυκλέτας είναι δανεισμένο από το 1200, όπου συναντάμε το χαρακτηριστικό ράμφος, τους διπλούς προβολείς κατά μήκος της μάσκας, τη ζελατίνα και το ρεζερβουάρ καυσίμου. 

    Τα κομμάτια του φέρινγκ είναι και αυτά ευγενική χορηγία του μεγάλου αδερφού. Το υποπλαίσιο, το πίσω διπλό ψαλίδι, η θέση του αναβάτη, καθώς και οι τροχοί των 19 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω, είναι δανεισμένα από το 1200 Enduro. Το ίδιο και η εξάτμιση με τη διαφορά ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει μαύρο ματ χρώμα. Η προσπάθεια της Ducati να δημιουργήσει μια μοτοσυκλέτα με την κλασική σιλουέτα Multistrada σε πιο μαζεμένες διαστάσεις, κρίνεται απολύτως επιτυχημένη. Η ποιότητα της βαφής είναι υπεράνω κριτικής. 

    Το χαρακτηριστικό κόκκινο της Ducati φωνάζει από μακριά Ιταλική φινέτσα, ενώ η ποιότητα και η συναρμογή των πλαστικών μερών δεν αφήνουν περιθώρια για παράπονα, αφού δεν παρατηρήθηκαν τριγμοί κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Οι διαθέσιμοι χρωματισμοί είναι δύο: Ducati Red και Star White Silk. Και οι δύο χρωματισμοί, διαθέτουν γκρι ματ πλαίσιο και τροχούς.