Τι θα γίνει με την σεζόν MotoGP του 2020;

Dorna: Επίσημη ανακοίνωση για την σεζόν 2020

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Dorna κάνοντας δηλώσεις για την επί κλωστής κρεμάμενη σεζόν του 2020. Δείτε τι είπε.

Η σεναριολογία για την σεζόν MotoGP 2020 δίνει και παίρνει, αφού με τις απανωτές ακυρώσεις και τα μέτρα υποστήριξης που ανακοινώνονται, είναι λογικό να υπάρχουν εικασίες. Η Dorna αποφάσισε η ίδια να προβεί σε μια δήλωση, στην οποία ξεκαθαρίζει τις μέχρι τώρα προθέσεις της για το σενάριο του 2020.
 
Στην ανάλογη ανακοίνωση η Dorna δηλώνει τα εξής: «Η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη κα ήδη έχουμε κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα αγώνων, συμπεριλαμβανομένων των αναβολών σε κάποια από τα events. Εν μέσω της συνεχόμενης αβεβαιότητας, θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε ότι η διεξαγωγή αγώνων είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας για το 2020
 
«Στην Dorna, παραμένουμε σε συνεχή συζήτηση με τους ανάλογους φορείς και τους προωθητές των αγώνων παρακολουθώντας στενά την κατάσταση και διατηρώντας κανάλια και υποστήριξης μεταξύ των πυλώνων του αθλήματος  όσο πιο ανοικτά γίνεται. Στόχος όλων μας είναι να ξεκινήσουμε τους αγώνες όσο νωρίτερα γίνεται».
 
«Πρώτο μας μέλημα ήταν πάντα και θα παραμείνει, να τρέξουμε την σεζόν του 2020 με όσο περισσότερους αγώνες γίνεται. (…) Αν η πανδημία κρατήσει περισσότερο από όσο μπορούμε να υπολογίσουμε, μόνο ως ύστατο μέτρο ως Dorna θα σκεφτόμασταν την ακύρωση της σεζόν του 2020 και σε συννενόηση με τις FIM, MSMA, IRTA» δήλωσε η διοργανώτρια εταιρεία του MotoGP.