Διάλεξε το τέλειο μπουφάν σε 4 βήματα

Διάλεξε το τέλειο μπουφάν σε 4 βήματα

Το μπουφάν δεν πρέπει να λείπει από τον εξοπλισμό κανενός αναβάτη, η επιλογή του όμως μπορεί να αποδειχθεί σπαζοκεφαλιά. Δες τώρα πως θα επιλέξεις το κατάλληλο δίνοντας προσοχή στα υλικά κατασκευής, τα προστατευτικά, την εφαρμογή και φυσικά την τιμή.

Η προστασία σε πρώτο πλάνο

Ο εξοπλισμός του αναβάτη πρέπει να είναι πλήρης και αποτελεσματικός. Το μπουφάν είναι αναπόσπαστο κομμάτι του και μάλιστα από τα πιο σημαντικά, αφού προστατεύει το θώρακα, την πλάτη τους αγκώνες και τους ώμους του αναβάτη. Δεν θα πρέπει να λείπει από κανέναν ανεξάρτητα από τη διάρκεια της μετακίνησης. Πριν προχωρήσεις όμως στην αγορά του, πρέπει να σκεφτείς και να δώσεις προτεραιότητα σε διάφορους παράγοντες όπως, την πρακτικότητα, το επίπεδο ασφάλειας και την τιμή, προκειμένου να βρεις εκείνο που τα συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.



Τα μπουφάν που είναι κατάλληλα για μοτοσυκλέτα, είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως δέρμα ή cordura, τα οποία προσφέρουν μεγάλη αντοχή στην τριβή. Επίσης, διαθέτουν εγκεκριμένα προστατευτικά τουλάχιστον σε ώμους και αγκώνες, αφού τα σημεία αυτά δέχονται μεγάλη καταπόνηση σε περίπτωση πτώσεις. Για πιο ολοκληρωμένη προστασία, ορισμένα μπουφάν διαθέτουν προστατευτικό πλάτης ή θήκη για τέτοιο, ώστε να μπορεί να μπει εκ των υστέρων.

Τα προστατευτικά δεν θα πρέπει να περιορίζουν την άνεση ή τις κινήσεις σου, ενώ ταυτόχρονα είναι καλό να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο που προορίζονται να προστατέψουν και να μην είναι πολύ μικρά σε μέγεθος. Το μπουφάν που θα επιλέξεις πρέπει να έχει έγκριση CE και συγκεκριμένα CE1 ή CE2, με το δεύτερο να παρέχει μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας. Η τεχνολογία των μπουφάν έχει προχωρήσει πλέον σε τέτοιο βαθμό που πολλά διαθέτουν αερόσακο, ο οποίος ενεργοποιείται κατά την πτώση αυξάνοντας κατά πολύ τα επίπεδα ασφάλειας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »