Αν το κάνεις αυτό στην Δανία, παίζει να σου κατασχέσουν την μοτοσυκλέτα!

Αν το κάνεις αυτό στην Δανία, παίζει να σου κατασχέσουν την μοτοσυκλέτα!

Δανία: Αν οδηγείς «τρελά», σου παίρνουν την μοτοσυκλέτα

Είναι τελικά οι μοτοσυκλετιστές ο «αποδιοπομπαίος» τράγος των αρχών τροχαίας ανά τον κόσμο; Καλή ερώτηση, θα πούμε εμείς.

Όταν διαβάζεις πράγματα σαν αυτά που γίνονται στην Δανία, σε κάνει να αναρωτιέσαι τι γίνεται στις άλλες χώρες, αλλά και τελικά το πώς διαμοιράζεται η ευθύνη των αρχών και των ίδιων των μοτοσυκλετιστών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Κατάσχεση του οχήματος για «παράλογη» οδήγηση

Αν οδηγείτε στην Δανία και δίνετε… δικαιώματα, υπάρχει πιθανότητα η οδήγηση σας να κριθεί ως παράλογη και στην περίπτωση αυτή, οι ποινές μπορούν να είναι αυστηρότατες. Οι αρχές μπορούν να αποφασίσουν την κατάσχεση της μοτοσυκλέτας σας, ανεξάρτητα από το αν είναι δική σας, εταιρική, νοικιάρικη ή οτιδήποτε. Η διάταξη αυτή βρίσκεται σε ισχύ από πέρσι τον Μάρτιο και, όπως λένε τα διεθνή μέσα, έχει οδηγήσει σε κατάσχεση 510 οχημάτων και τον σχηματισμό 623 δικογραφιών!
 

Δεν έχει σημασία αν ζεις ή απλά διέρχεσαι από την χώρα

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η κατάσχεση της μοτοσυκλέτας μπορεί να γίνει, ακόμα και αν ο αναβάτης της δεν διαμένει στην χώρα, από την στιγμή που οδηγεί στο οδικό της δίκτυο. Μάλιστα, σε περίπτωση κατάσχεσης, η μοτοσυκλέτα μπαίνει άμεσα σε πλειστηριασμό.
 

Είναι τα ακραία μέτρα η λύση;

Για ακόμα μια περίπτωση στα ειδησεογραφικά χρονικά, αναρωτιόμαστε αν τα τόσο ακραία μέτρα είναι απαραίτητα, για να εξασφαλίζεται η υπακοή στους Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας. Έχουν οι αρχές δικαίωμα να κατάσχουν και να πλειστηριάσουν, την περιουσία ιδιώτη; Χρειάζεται να υπάρχει απειλή κατάσχεσης, ώστε οι αναβάτες και κατ επέκταση οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τον νόμο; Και τελικά, πότε ακριβώς η οδήγηση χαρακτηρίζεται «τρελή» και «παράλογη»;