O Joan Barreda, νικητής του 4ου σκέλους του Dakar 2022.

O Joan Barreda, νικητής του 4ου σκέλους του Dakar 2022.

Dakar, 4ο σκέλος: Νίκη Barreda, έλαμψε ο Petrucci

Η διεξαγωγή του ράλι Dakar στην Σαουδική Αραβία συνεχίζεται, με την ολοκλήρωση του 4ου σκέλους του αγώνα.

Την νίκη κατάφερε να εξασφαλίσει ο Joan Barreda, ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Danilo Petrucci, που τερμάτισε 3ος στο σκέλος!

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Πως εξελίχθηκε το 4ο σκέλος

Επρόκειτο για το μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα του 2022, με τους αγωνιζόμενους να έχουν κληθεί να καλύψουν 464 χιλιόμετρα. Με την εκκίνηση, ο Danilo Petrucci (KTM), ο οποίος έφτασε στα πρόθυρα της εγκατάλειψης στο σκέλος 2, πήρε και διατήρησε την πρωτιά μέχρι τα πρώτα 3 waypoints. Ο Ισπανός Joan Barreda (Honda) πίεσε και κατάφερε να φτάσει και να προσπεράσει τον Petrucci. Παρά το ότι ο Ιταλός κράτησε ρυθμό για λίγο, ο Barreda κατάφερε να κάνει διαφορά 4 λεπτών και 37 δευτερολέπτων από την 2η θέση, παίρνοντας την νίκη. Τον Petrucci προσπέρασε και ο Pablo Quintanilla (Honda) για την δεύτερη θέση. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Rui Goncalves (Sherco), ενώ πέμπτος πλασαρίστηκε ο ομόσταυλος του, Lorenzo Santolino. Ωστόσο, στην επίσημη κατάταξη, ο Danilo Petrucci τοποθετείται 15ος καθώς του χρεώνεται και ποινή 10 λεπτών.
 

Ακλόνητος στην κορυφή ο Sam Sunderland

Με την ολοκλήρωση και του 4ου σκέλους, ο Sam Sunderland, που οδηγεί μοτοσυκλέτα Gas Gas, παραμένει στην πρώτη θέση. Δεύτερος πλασάρεται ο Matthias Walkner της KTM, με διαφορά 3 λεπτών, ενώ τρίτος είναι ο Adrien van Beveren (Yamaha) με διαφορά 4 λεπτών και 54 δλ. από την κορυφή.
 

Τερμάτισε 70ος ο Μπούδρος

Ο Έλληνας Βασίλειος Μπούδρος συνεχίζει την πορεία του στον αγώνα, καταφέρνοντας τερματισμό στην 70η θέση του σκέλους χωρίς να του χρεωθεί ποινή. Στην γενική κατάταξη, βρίσκεται στην 82η θέση.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »