• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο Joan Barreda, νικητής του Stage 2 και πρώτος στην γενική κατάταξη μέχρι τώρα.

Dakar 2021-Stage 2: Νίκη για Barreda

 

Ο Joan Barreda πήρε την νίκη στο 2ο stage του αγώνα Dakar 2021, που διεξάγεται κανονικά αψηφώντας την πανδημία, ενώ κρατά και την πρωτιά στην γενική κατάταξη. Δείτε περισσότερα.

MotoCert: Έτσι θα την ελέγξεις πριν την αγοράσεις

Ο αγώνας Dakar για το 2021 πραγματοποιείται κανονικά, αφοί οι διοργανωτές κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να προχωρήσει κανονικά η διεξαγωγή του πιο σκληρού αγώνα του κόσμου. Στο stage 2 του αγώνα, νικητής αναδείχθηκε ο Joan Barreda με μοτοσυκλέτα Honda, ενώ ο Ισπανός προηγείται και στην μέχρι τώρα γενική κατάταξη. Ακολουθούν ο Ricky Brabec, επίσης με Honda και ο Ross Branch με Yamaha.
 
Ο Joan Barreda διατήρησε την πρωτιά σε κάθε συνεχόμενο waypoint της διαδρομής και με την νίκη του στο Stage 2, ισοφαρίζει τον 5άκις νικητή του αγώνα Marc Coma σε νίκες σε stage, όλων των εποχών.  Ο Barreda προηγήθηκε του Ricky Brabec κατά 3 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα, ενώ στην γενική κατάταξη προηγείται κατά 6 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα.  
 
Ο Pablo Quintanilla, με Husqvarna, κατέκτησε την τρίτη θέση  στο Stage 2, τερματίζοντας με διαφορά 6 λεπτών και 2 δευτερολέπτων από τον Barreda, ενώ στην γενική κατάταξη βρίσκεται στην 4η θέση. Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης πλασαρίστηκε ο νέος συμμετέχων με Yamaha, Ross Branch, που τερμάτισε 4ος στην Stage 2 με διαφορά 11 λεπτών και 54 δευτερολέπτων από τον Barreda.
 
Δύσκολη αποδείχθηκε η Stage 2 για τους αναβάτες της KTM, Matthias Walkner και Toby Price, με τον πρώτο να υφίσταται τεχνικό πρόβλημα που τον καθυστέρησε κατά 2 ώρες και 15 λεπτά, ενώ ο Toby Price έχασε σημαντικό χρόνο σε σχέση με τον Barreda. O Sam Sunderland τερμάτισε στην 16η θέση.
 
   1  Joan Barreda Honda 8h15m38s
2  Ricky Brabec Honda 6m23s
3  Ross Branch Yamaha 6m37s
4  Pablo Quintanilla Husqvarna 7m16s
5  Xavier de Soultrait Husqvarna 8m25s
6  Adrien van Beveren Yamaha 8m34s
7  Luciano Benavides Husqvarna 9m07s
8  Skyler Howes KTM 9m31s
9  Stefan Svitko KTM 10m23s
10  Lorenzo Santolino Sherco 10m51s