Aprilia RS660 Supersports Twin Concept

Το πρωτότυπο αυτό μοντέλο χρησιμοποιεί το μισό κινητήρα από τα Tuono και RSV4 1100 σε παράλληλη δικύλινδρη διάταξη. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες..

Η Aprilia μας επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη στην έκθεση EICMA του Μιλάνου, αποκαλύπτοντας αυτό το concept. Ουσιαστικά έχει αφαιρέσει ένα ζευγάρι κυλίνδρων από  το απολαυστικό μοτέρ των RSV4 / Tuono 1100 V4 και από τα απομεινάρια, δημιούργησαν ένα ξεχωριστό δικύλινδρο με παράλληλη διάταξη.

Η χωρητικότητα φτάνει τα  660 κυβικά και θα μπορεί αρκετά εύκολα να φτάσει τους 100 ίππους σε απόδοση.  Ο κινητήρας είναι βιδωμένος σε ένα αρκετά ελαφρύ supersport αλουμινένιο πλαίσιο και ψαλίδι. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα σύγχρονο  RS250, με τη διαφορά ότι δεν έχει την αίσθηση των κραδασμών ενός δίχρονου.

Παρόλα αυτά, και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα super ελαφρύ μοντέλο, με ροπάτο κινητήρα 660 κυβικών που αποδίδει 105 ίππους, ζυγίζει μόλις 160 κιλά χωρίς υγρά και είναι εξοπλισμένο με την τελευταίας γενιά ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Το μοντέλο προσφέρει μια άνετη θέση οδήγησης, χάρη στη μεγάλη σέλα, τα πόδια που δεν είναι πολύ ψηλά και ένα ζευγάρι χειρολαβές  τοποθετημένες πάνω από την τιμονόπλακα. Το αποτέλεσμα είναι ένα άνετο εργονομικό τρίγωνο. Αλουμινένιο είναι το ψαλίδι και το πλαίσιο,  το οποίο χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως φέρον στοιχείο του, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση μιας συμπαγούς και άκαμπτης δομής.

Με το Concept RS 660, η Aprilia αναπτύσσει μια νέα έννοια στη σπορ οδήγηση, η οποία καθορίζεται από την αναλογία μεταξύ εξαιρετικής, αλλά εύκολης στη διαχείριση, απόδοσης του κινητήρα, πλαισίου και ανάρτησης, και του μικρού βάρους της μοτοσυκλέτας. Το Concept RS 660 είναι μια πιθανή απάντηση στη ζήτηση των νέων γενεών για μοτοσυκλέτες  διασκέδασης που είναι ικανές να συναρπάζουν τόσο στο δρόμο, όσο και στην περιστασιακή επίσκεψη σε μια πίστα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν μοναδικό στο είδος του: ένας δικύλινδρος  μεσαίου κυβισμού κινητήρας, ελκυστικός και προσβάσιμος, που προσφέρει εξαιρετικά υψηλό τεχνολογικό περιεχόμενο, ακόμα υψηλότερο από τα μοντέλα σε ανώτερες κατηγορίες.