9 tips για οδήγηση το φθινόπωρο

Με σωστή προετοιμασία μπορείς να αποφύγεις προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις. Δες τι πρέπει να κάνεις για εσένα και τη μοτοσυκλέτα σου.

Το καλοκαίρι φτάνει και επίσημα στο τέλος του, αλλά ευτυχώς οι Έλληνες αναβάτες δεν είναι από αυτούς που θα κλείσουν τη μοτοσυκλέτα τους στο γκαράζ μέχρι την επόμενη άνοιξη. Για να είσαι όμως ασφαλής και να μπορείς να απολαμβάνεις τις βόλτες σου με κάθε καιρό, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


1. Η μέρα αρχίζει να μικραίνει οπότε μπορεί να σε πιάσει νύχτα καθοδόν. Αν το κράνος σου έχει φιμέ ζελατίνα θα ήταν καλό να την αλλάξεις με μια διάφανη, που δεν περιορίζει την ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

2. Έχε μαζί σου δεύτερο ζευγάρι γαντιών. Μπορεί να φαίνεται χαζό, αλλά σε περίπτωση βροχής μεγάλης διάρκειας μπορεί να πάρουν νερό. Αλλάζοντάς τα διατηρείς τα χέρια σου στεγνά και ζεστά για περισσότερη ώρα.

3. Επένδυσε σε σωστή ένδυση μοτοσυκλέτας. Τα ρούχα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον αναβάτη, συνήθως διαθέτουν πολλά και λεπτά στρώματα, οπότε λειτουργούν καλύτερα από ένα παχύ μπουφάν καθώς ζεστός αέρας παγιδεύεται μεταξύ των στρωμάτων.



4. Προσπαθήστε όσο μπορείς να καλύπτεις τα κενά σας. Τσέκαρε αν υπάρχουν κενά γύρω από το λαιμό ή μεταξύ γαντιών και μπουφάν, από όπου θα μπορούσε να διεισδύσει ο κρύος αέρας. Ένα μικρό κενό μπορεί να γίνει εκνευριστικό σε μια μεγάλη διαδρομή.

5. Δώσε στη μοτοσυκλέτα λίγο περισσότερο χρόνο για να ζεσταθεί και δεν εννοούμε μόνο τον κινητήρα. Φρένα και ελαστικά ζεσταίνονται πιο αργά όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές ή όταν οι δρόμοι είναι βρεγμένοι.

6. Μείωσε ταχύτητα. Τις περισσότερες φορές, οι δρόμοι θα είναι υγροί και ολισθηροί και τα βρεγμένα φύλλα θα είναι ένα σχεδόν μόνιμο φαινόμενο σε επαρχιακές οδούς. Τα επίπεδα πρόσφυσης μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από κομμάτι σε κομμάτι, οπότε δεν χρειάζεται να βιάζεσαι.

7. Προστάτεψέ τη με ειδικά προϊόντα. Στην αγορά θα βρεις συνθετικά ή φυσικά κεριά και διάφορα προϊόντα περιποίησης και προστασίας πλαστικών και μεταλλικών μερών που θα σε βοηθήσουν ώστε να διατηρήσεις την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

8. Τα τακτικά πλυσίματα με κρύο νερό είναι ωφέλιμα για να απαλλαγεί η μοτοσυκλέτα από τη βρομιά που συσσωρεύεται μετά από οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους. Απέφυγε το ζεστό νερό καθώς επιδεινώνει το διαβρωτικό αποτέλεσμα.

9. Συντήρησε την αλυσίδα. Καθάριζε συχνά την αλυσίδα, ώστε να απομακρύνεις τη βρωμιά που έχει κολλήσει σε αυτήν και φυσικά μην ξεχνάς τη λίπανση.    
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »