net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τα cubs της αγοράς σε γενική αντιπαράθεση

Από την μία πλευρά η οικονομική κρίση, η λιτότητα και από την άλλη η ανάγκη για μετακίνηση. Συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα μοντέλα της αγοράς και τα δοκιμάσαμε εκτενώς για να βρούμε τον τρόπο που θα βελτιωθεί η καθημερινότητα μας, χωρίς αν επηρεαστεί ο τραπεζικός μας λογαριασμός!

 
Μπορεί οι κινδυνολόγοι των ΜΜΕ να μας προειδοποιούν καθημερινά ότι θα πούμε το ψωμί-ψωμάκι, αλλά εδώ και χρόνια οι μοτοσικλετιστές στην Ελλάδα γνωρίζουμε πως όταν τα οικονομικά «ζορίζουν», το μενού έχει…πάπια! Τα Cubs, ή παπιά, όπως συνηθίζουμε να τα λέμε, πάντα αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν μια σταθερή αξία όταν τεθεί θέμα για οικονομική και απροβλημάτιστη μετακίνηση μέσα στην πόλη.

Οι πωλήσεις τους άλλωστε είναι ένα αδιάψευστο στοιχείο για τη προτίμηση που τους δείχνουν χιλιάδες αναβάτες. Είτε πρόκειται για το πρώτο δίκυκλο του άπειρου αναβάτη που κάνει τα πρώτα του βήματα στους δύο τροχούς, είτε για το καθημερινό «αγώι» των κατόχων μεγαλύτερων μοτοσικλετών, το παπί έχει τον πρώτο λόγο! Τα κυριότερα πλεονέκτημα τους είναι η προσιτή τιμή αγοράς, η μικρή κατανάλωση και η ανέξοδη συντήρηση, στοιχεία που στην εποχή μας είναι πιο «επίκαιρα» από ποτέ.

Βάση των ανωτέρω και αδιαφορώντας παντελώς για αυτά που λέει το κινέζικο ωροσκόπιο, προβλέψαμε ότι το 2009 (και ίσως το 2010) θα είναι η χρόνια της πάπιας! Για αυτό τον λόγο συγκεντρώσαμε σε μία συγκριτική δοκιμή 14 εκπρόσωπους της κατηγορίας, ώστε κανείς να μην μπερδευτεί θέτοντας το ερώτημα «μια πάπια μα ποια πάπια;»

Τα cubs του συγκριτικού είναι τα:

Daelim: City Ace 110
Diamond: Diamond R 125
Honda : Inova 125
Jianshe: Maddox 110 & Maddox 125
Kawasaki: ZX-130
Kymco: Nexxon 125 & Straight 150
Modenas: X-Cite 135
Suzuki: Address 125
Vedim: Sportsman 125
Yamaha: Crypton-X 135
YMC: Black Hawk 125
Zongshen: Companion ZS 125

Περισσότερα για το «ποιόν των παπιών», μπορείτε να βρείτε στο τεύχος Νο6 του Moto Τρίτη, που θα κυκλοφορήσει στις 17/03.

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ