net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Superbike λίτρου από την Triumph to 2010;

Η ιδιαίτερη επιτυχημένη πορεία της Τriumph τα τελευταία χρόνια αλλά και το εκπληκτικό Daytona 675 της, που κατάφερε να διαλύσει τον ανταγωνισμό, έχουν εξάψει την φαντασία για την παρουσία ενός Superbike του λίτρου. Τα πρώτα σχέδια, με την πιθανή μορφή της μοτοσικλέτας ήδη κατακλύζουν τον τύπο.

 
Η Triumph με προσεκτικά βήματα, τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να επανατοποθετήσει το όνομα της, ψηλά στην λίστα των κατασκευαστών μοτοσικλετών. Μπορεί τα μοντέλα της να μην είναι πολυάριθμα, αλλά όλα έχουν να δώσουν το κάτι διαφορετικό, αποτελώντας «απειλή» για τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Φυσικά μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο Daytona 675 όλοι περίμεναν και ένα μοντέλο που θα εκπροσωπήσει την εταιρεία στα σπόρ μοντέλα του λίτρου. Επίσημα δεν υπάρχουν πληροφορίες, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο πως κάτι «μαγειρεύεται» στο Βρετανικό εργοστάσιο.

Τα πρώτα σχέδια λοιπόν για την πιθανή μορφή του Daytona 1050 ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους. Η μοτοσικλέτα όπως πιθανολογείται θα μοιάζει αρκετά με την μικρή αδελφή της και θα διατηρεί την ίδια στενή και ψηλή σχεδιαστική γραμμή. Φυσικά η Triumph θα προσθέσει στοιχεία διαφοροποίησης στο μοντέλo με ποιο επιθετική μάσκα και ακόμα πιο αιχμηρές γωνίες στο κουστούμι του Daytona 1050.

Ο κινητήρας θα είναι αυτός που κινεί τα Tiger και Speed Triple, που λογικά θα παρουσιάζεται βελτιωμένος με απώτερο σκοπό τις καλύτερες επιδόσεις. Οι απόψεις συγκλίνουν πως το ψαλίδι θα είναι μονόμπρατσο, ενώ τόσο το πίσω αμορτισέρ όσο και το εμπρός πιρούνι θα διαθέτουν κορυφαία χαρακτηριστικά. Τα εμπρός φρένα φυσικά θα είναι ακτινικής στήριξης ενώ και όλα τα περιφερειακά της μοτοσικλέτας θα είναι σε κορυφαίο επίπεδο, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

Οι ανεπίσημες πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως η μοτοσικλέτα θα μπει σε παραγωγή μέχρι το 2010 και μένει μόνο να δούμε αν θα βγουν αληθινές.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ