net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Kymco Xciting 300i – Scooterοτουρίστας!

To εντυπωσιακό πορτοκαλί Xciting 300i είναι σε θέση να καλύψει απόλυτα αυτόν που ψάχνει ένα scooter με μεγάλες διαστάσεις, αλλά όχι απαραίτητα και αντίστοιχου μεγέθους κινητήρα. Η πρόταση της Kymco δείχνει και με το παραπάνω ότι μερικές φορές τα πολλά κυβικά αποτελούν πλεονασμό.

 
Μega (medium) scooter;…η εξειδίκευση των scooter καλά κρατεί και μας αναγκάζει να ανακαλύπτουμε συνεχώς νέους (αδόκιμους είναι η αλήθεια) όρους, για να περιγράψουμε με ακρίβεια το που ακριβώς τοποθετούνται στην αγορά, τα νέα μοντέλα των κατασκευαστών. Το Kymco Xciting 300i, αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση. Μεγάλες διαστάσεις και χώροι που κάλλιστα θα μπορούσαν να ανήκουν σε scooter 500+ κ.εκ. και υπερ-πλήρης εξοπλισμός που κάλλιστα θα μπορούσε να ανήκει σε scooter των 8.000€+.

Η αλήθεια όμως είναι πως το Xciting κινείται από μοτέρ χωρητικότητας 300 κ.εκ., ενώ η τιμή του βρίσκεται αρκετά κάτω από τα 8.000, στα 4.490€. Οπότε περί τίνος ακριβώς πρόκειται και σε ποιους απευθύνεται; Πρόκειται για ένα scooter που «μεγαλοδείχνει» σε ότι αφορά στις εξωτερικές διαστάσεις και απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να διανύουν με την μέγιστη δυνατή άνεση αστικές και περαστικές διαδρομές, χωρίς να χρειάζεται να συντηρούν και να πληρώνουν τα καύσιμα ένος μεγάλου κινητήρα, του οποίου την ισχύ δεν θα αξιοποιήσουν στο μέγιστο.

Είναι όμως επιτυχημένο το «πάντρεμα» των δυο κατηγοριών που επιχειρεί το Kymco Xciting 300i;

Οι απαντήσεις βρίσκονται στο τεύχος Νο26 του Moto Τρίτη, που θα κυκλοφορήσει στις 23/12.

 

KYMCO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ