5 τρόποι να κάνετε τη μοτοσυκλέτα σας γρηγορότερη

Νιώθεις ότι έχεις συνηθίσει τη μοτοσυκλέτα σου και μπορείς να την εμπιστευτείς, αλλά ψάχνεις με ποιο τρόπο μπορεί να σου δώσει το κάτι παραπάνω που ζητάς; Αν έφτασε η ώρα να δώσεις λίγο περισσότερη ταχύτητα στη ζωή σου, παρακάτω είναι 5 τρόποι για να το καταφέρεις.

Προγραμματισμός εγκεφάλου και εξάτμιση

Η τοποθέτηση ενός τελικού ή καλύτερα ενός ολόσωμου συστήματος εξάτμισης, όχι μόνο θα εξοικονομήσει βάρος σε σχέση με την βαρύτερη εργοστασιακή εφαρμογή, αλλά θα βοηθήσει τον κινητήρα να αναπνεύσει, αφού επιτρέπει την ελεύθερη ροή των καυσαερίων. Αν συνδυαστεί με τον προγραμματισμό του εγκεφάλου, μέσω του οποίου μπορεί να προσαρμοστούν οι χάρτες ανάφλεξης και τροφοδοσίας, θα αποκαλυφθούν αρκετοί κρυμμένοι ίπποι με ταυτόχρονη αύξηση της διαθέσιμης ροπής.

Αναβάθμιση της ανάρτησης

Μια πολύ καλή περίπτωση είναι η αναβάθμιση της εργοστασιακής ανάρτησης και η προσαρμογή της στον δικό σου τρόπο οδήγησης. Αυτό θα μεταμορφώσει εντελώς τον τρόπο που στρίβει και πατάει γενικώς η μοτοσυκλέτα στο δρόμο. Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για προσθήκη ρυθμιζόμενης aftermarket επιλογής, τότε τα πράγματα βελτιώνονται ραγδαία προς το καλύτερο.

Αγόρασε τα σωστά ελαστικά

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι αναβάτες, συνηθίζουν να ξαναβάζουν το ίδιο ελαστικό με αυτό που φορούσε από το εργοστάσιο, όταν φτάνει η ώρα της αλλαγής. Ακόμα και όταν αγοράζουν μεταχειρισμένο μοντέλο, συνεχίζουν με την ίδια μάρκα που έβαζε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου η τεχνολογία εξελίσσεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι εταιρίες ελαστικών να παρουσιάζουν βελτιωμένες προτάσεις χρόνο με το χρόνο. Το πιο πιθανό είναι τα ελαστικά σου να είναι ξεπερασμένα, οπότε  όταν χρειαστούν αντικατάσταση, επίλεξε αυτά που σου ταιριάζουν.  

Διαφορετικά φρένα

Παρόλο που πλέον στις περισσότερες μοτοσυκλέτες βρίσκουμε δισκόφρενα με πολυέμβολες δαγκάνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα. Η αλλαγή στα σωληνάκια φρένων, με διαφορετικά αεροπορικού τύπου και ένα σετ βελτιωμένα τακάκια ή μια διαφορετική τρόμπα φρένων, μπορούν να δώσουν έξτρα δύναμη στο σύστημα πέδησης. Αν αποφασίσεις να επέμβεις σε δίσκους και δαγκάνες, τότε η πέδηση θα μεταμορφωθεί στην κυριολεξία.

Βελτίωση κινητήρα

Δεν είναι ανάγκη να φτάσεις σε υπερβολές τοποθετώντας υπερτροφοδότηση, αν και υπάρχει και αυτό σαν επιλογή. Με την ανακατασκευή του κινητήρα, μπορούμε να αφαιρέσουμε κάποιους κατασκευαστικούς περιορισμούς, ώστε να λειτουργήσει καλύτερα. Αλλάζει ο λόγος συμπίεσης, οι βαλβίδες και οι έκκεντρα χρονίζονται διαφορετικά και τελικά η ιπποδύναμη αυξάνεται.