net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Gilera GP800

Δεν είναι τυχαίο που πολλά από τα scooter αυτά έχουν αναδειχθεί best sellers, στη χώρα μας και αλλού!

Piaggio Beverly 300

Honda Integra

Aprilia Scarabeo 200 i.e.

Kymco Agility City 150

Scooter με μεγάλους τροχούς

Ξεπερνώντας κυβικά εκατοστά και επιδόσεις κινητήρων, η συγκεκριμένη υποκατηγορία των scooter είναι η δημοφιλέστερη, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

 
Το βασικότερο πλεονέκτημα τους είναι οι μεγάλοι τροχοί. Με διάμετρο 16 ιντσών (εσχάτως και με 17 ίντσες, χάρη στο Honda Integra), οι τροχοί προσδίδουν σταθερότητα στο scooter, γεγονός που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο σε μια πλειάδα αναβατών, από αυτούς που αποφεύγουν τις λακκούβες και αγχώνονται στο κακό οδόστρωμα μέχρι αυτούς που σκοπεύουν να πιέσουν λίγο περισσότερο το scooter τους μέσα στην πόλη. Στο κάτω-κάτω, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλά από τα scooter αυτά έχουν αναδειχθεί best sellers, στη χώρα μας και άλλού. Μοντέλα όπως το Piaggio Beverly και το Honda SH, για παράδειγμα, βασίζονται στους μεγάλους τροχούς τους (και σε άλλα, μοναδικά τους, χαρακτηριστικά) για να φτάσουν στα ψηλότερα σκαλοπάτια της προτίμησης των αναβατών, και, όπως δείχνουν και οι αριθμοί, τα καταφέρνουν πολύ καλά. Για το λόγο αυτό, μπορεί κανείς να βρει scooter με μεγάλους τροχούς σε κάθε κατηγορία scooter. Από τα 50 έως τα 800 κ.εκ., πάντα υπάρχουν εκπρόσωποι της συγκεκριμένης υποκατηγορίας, οι οποίοι διαφέρουν μεταξύ τους – άλλος διαθέτει χώρους, άλλος ταξιδιωτικό χαρακτήρα, άλλος μικροσκοπικές διαστάσεις. Στην υποκατηγορία με τους μεγάλους τροχούς μπορεί κανείς να βρει οποιονδήποτε τύπο scooter επιθυμεί και η ποικιλία αυτή είναι μια ακόμη ένδειξη της δημοφιλίας των συγκεκριμένων scooter.

Γιατί μεγάλους τροχούς;
Οι μεγάλοι τροχοί των 16 και 17 ιντσών έχουν το εξής συγκριτικό πλεονέκτημα, σε σχέση με μικρότερους: χαρίζουν στο scooter αυξημένη σταθερότητα, είτε μιλάμε για τους δρόμους της πόλης είτε για τη μεγάλη ευθεία της εθνικής οδού. Μέσα στην πόλη, οι στροφές και τα πλαγιάσματα γίνονται με περισσότερο γραμμικό τρόπο και εμπνέουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον αναβάτη του scooter, αλλά και την ευκαιρία να διορθώσει άμεσα την πορεία του αν κάτι πάει στραβά. Στην εθνική από την άλλη, εξαλείφουν ένα από τα πιο κοινά προβλήματα των scooter: την αστάθεια στην τελική ταχύτητα. Από την άλλη, ειδικά όταν μιλάμε για την αστική μετακίνηση, οι μεγάλοι τροχοί στερούν λίγη από την ευελιξία των scooter, κάτι, όμως, που δεν πτοεί τους εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες τους. Άλλωστε, τα scooter με τις μικρές διαστάσεις και τους μεγάλους τροχούς (αυτά που θυμίζουν παπιά με πλαστικό κοστούμι) είναι άκρως ευέλικτα μέσα στην πόλη, χάρη στο χαμηλό τους βάρος και το, πολλές φορές, εξαιρετικό ζύγισμά τους.

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ