net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ducati Monster 797

Το 797 επαναφέρει την αερόψυξη στην γκάμα των τεράτων της Ducati και έχει σχεδιασθεί με γνώμονα τις παραδοσιακές αξίες που πρέσβευε ο... προπάππους του, M900. Οι “κόκκινοι” εκμεταλλεύονται το -πρόσφατο- παρελθόν τους με τον καλύτερο τρόπο, παρουσιάζοντας μια μοτοσικλέτα που θυμίζει στους παλιούς και μαθαίνει στους νεότερους, τι σημαίνει “il Mostro”!

 
To 1993 παρουσιάστηκε το M900, μια μοτοσικλέτα ορόσημο, που ήδη έχει περάσει στο πάνθεον των σημαντικότερων όλων των εποχών, καθότι όχι μόνο αποτέλεσε την πρώτη στην απόπειρα εξωστρέφειας και ανοίγματος της Ducati σε νέα μονοπάτια αλλά δημιούργησε μια ολόκληρη κατηγορία, αυτή των streetfighters. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια και τα Monster, αφού παρουσιάστηκαν σε πληθώρα κυβισμών και ειδικών εκδόσεων, κατέληξαν αποκλειστικά υγρόψυκτα, πανίσχυρα και hi-tech, απευθυνόμενα αποκλειστικά σε μυημένους και λάτρεις της αδρεναλίνης.

Αυτή η εξέλιξη είναι φυσικά θεμιτή και καλοδεχούμενη, ωστόσο είχε απομακρυνθεί  από την πρωτόλεια “σύλληψη” των Monster: Aπλότητα, fun και desmo-παράδοση. Αυτό το “κενό” στην γκάμα, φυσικά και εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της Ducati, οι οποίο έσπευσαν να το αναπληρώσουν άμεσα. Πως; Με το 797, το οποίο αποτελεί φορέα της αυθεντικής Monster αίσθησης, σε μια καθ΄ όλα σύγχρονη υλοποίηση. Το Project 797 έχει ένα σαφή και ξεκάθαρο προσανατολισμό λοιπόν. Τα ζητούμενα ήταν τα εξής: 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ