net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στην Kawasaki Racing Team προσχώρησε επίσημα για τη σεζόν WSBK 2015 ο Jonathan Rea, δίπλα στον Tom Sykes. Δυο Βρετανοί στην ίδια ομάδα, έτοιμοι για όλα.

O Jonathan Rea στην Kawasaki το 2015

Πριν λίγο η Kawasaki ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Jonathan Rea για την ομάδα WSBK των πρασίνων. Με τον Loris Baz να αποχωρεί για MotoGP μεριά, ο Rea θα είναι ο team-mate του Tom Sykes για το 2015.

 
Στις 7 Οκτωβρίου, είχαμε αναφερθεί στην αποχώρηση του Loris Baz από την αγωνιστική ομάδα της Kawasaki (έφυγε μάλιστα μέσα σε αρκετά κακό κλίμα, έχοντας συμβάλει στο χάσιμο του τίτλου από τον Sykes, ενώ σήμερα προέβη σε πραγματικό... ξεκατίνιασμα με τον Sykes στο twitter). Στο ίδιο άρθρο, είχαμε αναφερθεί και στις φήμες για την προσχώρηση του Jonathan Rea στην Kawasaki. Τελικά οι φήμες έγιναν πραγματικότητα.

Ο 27χρονος Βρετανός Jonathan Rea έχει 140 εκκινήσεις στο παλμαρέ του, όσον αφορά στο πρωτάθλημα WSBK, και 15 νίκες από όταν ξεκίνησε το 2009. Μάλιστα το 2014 ο Rea ήταν ιδιαίτερα δυνατός, κερδίζοντας 4 σκέλη με την μοτοσικλέτα της Pata Honda. Η Kawasaki αναφέρει πως με την απόκτηση του Rea, η KRT (Kawasaki Racing Team) έχει πλέον στις τάξεις της 2 από τους 3 πρώτους αναβάτες του 2014.

Η KRT θα ξεκινήσει δοκιμές αυτό το μήνα, στην Ισπανία, στοχεύοντας να ξαναφέρει τον τίτλο πίσω στην ομάδα.

Ο Guim Roda, διευθυντής της KRT δήλωσε: "Μετά από δουλειά τριών χρόνων με τον Loris Baz, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ακόμη ταλαντούχο νέο αναβάτη, θα αρχίσουμε το 2015 με νέα στρατηγική, με ένα έμπειρο και ολοκληρωμένο αναβάτη, τον Johnyy Rea. Είμαστε σίγουροι πως θα μπορέσει να ανεβάσει τη συνολική απόδοση της ομάδας, και θα αποτελέσει ένα πολύ καλό συναθλητή για τον Tom Sykes. Οι δυο πιλότοι έχουν μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλο, και πιστεύω πως θα ανεβάσουν αμφότεροι την απόδοση τους, αναζητώντας τα όρια του Ninja ZX-10R. Αναμένουμε να έχουμε στην πίστα δυο πολύ δυνατούς αναβάτες, και αυτό που θέλουμε είναι να επιστρέψουμε τον τίτλο στην ομάδα, με τα δυο βρετανικά μας όπλα (Rea & Sykes)!"

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ