net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O Jack Miller θα είναι ο πρώτος αναβάτης που θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία χωρίς να έχει περάσει από την ενδιάμεση Moto2.

Ο Laverty βρήκε τελικά τη θέση του στο MotoGP. Ας ελπίσουμε ότι θα δείξει και εκεί την ταχύτητά του.

Ο Sylvain Guintoli φημολογείται ότι θα μετακομίσει στη Pata Honda για την επόμενη σεζόν.

Ο Vinales θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να συμμετέχει στο MotoGP.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον πανύψηλο Loris Baz δίπλα στους υπόλοιπους αναβάτες του MotoGP!

O Petrucci θα έχει του χρόνου την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του με μία σαφώς καλύτερη μοτοσικλέτα από τη φετινή.

Βροχή μεταγραφών σε MotoGP και WSBK

Η σεζόν τελειώνει σιγά-σιγά για MotoGP και WSBK. Ωστόσο, οι πρώτες μετακινήσεις αναβατών, και μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων, έχουν ανακοινωθεί και προμηνύουν για ένα πολύ ενδιαφέρον 2015.

 
MotoGP: Μεγάλη εισροή αναβατών
Η κορυφαία κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ταχύτητας συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο μεταγραφικό κομμάτι. Με μεγάλο «αιμοδότη» το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike αλλά και αρκετές «εσωτερικές» μεταγραφές, και από τις μικρότερες κατηγορίες, θα δούμε πολλά νέα πρόσωπα του χρόνου στο MotoGP που θα δώσουν νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Aprilia Gresini: Με Bautista και Melandri (;)
Το ερωτηματικό αφορά μόνο τον Marco Melandri καθώς, προς το παρόν, δεν υπάρχουν νέα όσον αφορά το μέλλον του Ιταλού αναβάτη στο WSBK που βρίσκεται στη τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Ο Alvaro Bautista από την άλλη, ήταν ο πρώτος εργοστασιακός αναβάτης που ανακοίνωσε η ιταλική εταιρία με τον οποίο θα πορευτεί στο νέο ξεκίνημα που κάνει στην κορυφαία κατηγορία. Ο Bautista είναι αυτή τη στιγμή 11ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με 73 βαθμούς έχοντας ανέβει μία φορά στο τρίτο σκαλί του βάθρο-Γαλλία. Αγωνίζεται για την GO&FUN Honda Gresini (μοτοσικλέτα Honda) η οποία του χρόνου θα αναλάβει την εργοστασιακή προσπάθεια της Aprilia.

Suzuki: Με Aleix Espargaro & Maverick Vinales
Από του χρόνου η Suzuki θα συμμετέχει ξανά στην κορυφαία κατηγορία με εργοστασιακή ομάδα και οδηγούς τους Aleix Espargaro και Maverick VinalesΟ Aleix Espargaro που αγωνίζεται φέτος με την NGM Forward Racing (μοτοσικλέτα Forward Yamaha) βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 6η θέση του πρωταθλήματος με 112 βαθμούς. Η φετινή είναι και η καλύτερη σεζόν του στο πρωτάθλημα από τις πέντε συνολικά. Καλύτερη στιγμή στη μέχρι τώρα καριέρα του στο MotoGP η δεύτερη θέση που πήρε στο Aragon που αποτελεί παράλληλα το πρώτο podium για τον 25χρονο Ισπανό στη μεγάλη κατηγορία. Του χρόνου θα είναι η πρώτη φορά που ο Aleix θα αγωνίζεται με εργοστασιακή μοτοσικλέτα.

Ο Maverick Vinales θα είναι ένα νέο πρόσωπο στα paddocks του MotoGP το 2015. Ο πρωταθλητής της Moto3 το 2012, αγωνίζεται φέτος στη Μοτο2 με την Paginas Amarillas HP 40 (μοτοσικλέτα Kalex). Μέχρι στιγμής ο 19χρονος Ισπανός έχει καταφέρει να αποσπάσει δύο νίκες, τρεις δεύτερες θέσεις και μία τρίτη και βρίσκεται τρίτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Η γρήγορη προσαρμογή του στην κατηγορία ήταν εκείνη που οδήγησε τους ανθρώπους της Suzuki να πάρουν την τολμηρή απόφαση και να τον κάνουν εργοστασιακό αναβάτη.

Jack Miller: Με άλμα στο MotoGP!
Και αν η κίνηση του Vinales θεωρηθεί ως ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα ενός αναβάτη τότε η είσοδος του Jack Miller από τη Moto3 απευθείας στη MotoGP είναι ένα πραγματικό άλμα. Ο 19χρονος Αυστραλός, με οδηγικό στιλ που θυμίζει σε κάποιους τον συμπατριώτη του Casey Stoner, είναι ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία που θα τρέξει στην κορυφαία κατηγορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος χωρίς να έχει περάσει πρώτα από την ενδιάμεση Moto2. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πείραμα το οποίο όλοι εύχονται να πετύχει. Αυτή τη στιγμή ο Miller βρίσκεται 2ος στη βαθμολογία της Moto3, έντεκα βαθμούς πίσω από τον Alex Marquez και μετρά τέσσερις νίκες και τρεις τρίτες θέσεις. Του χρόνου θα αγωνίζεται για λογαριασμό της LCR Honda (μοτοσικλέτα RC213V-RS).

Και ο Cal Crutchlow στην LCR Honda
Ο Crutchlow (12ος στο πρωτάθλημα με 63 βαθμούς) αγωνίζεται φέτος για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati και θα μετακομίσει του χρόνου στην LCR Honda, με την ομάδα να συνδυάζει έτσι τα νιάτα με την εμπειρία. Ο 29χρονος Βρετανός ψάχνει ένα καλύτερο μέλλον στην ομάδα της LCR καθώς φέτος το καλύτερο που έχει καταφέρει φέτος είναι η 3η θέση που κατέκτησε στο Aragon, όταν το 2013 με τη Yamaha είχε τερματίσει στην 5η θέση του πρωταθλήματος συγκεντρώνοντας 188 βαθμούς.

Loris Baz στην Forward Racing
Ο δεύτερος αναβάτης της Kawasaki στα WSBK, Loriz Baz, από του χρόνου θα αγωνίζεται στην ελίτ κατηγορία του MotoGP με την ομάδα της NGM Forward Racing μαζί με τον Stefan Bradl. Έτσι το WSBK χάνει ένα από τα πολλά υποσχόμενα αστέρια του αφού κανείς δεν μπορεί να πει εύκολα «Όχι» στο κάλεσμα του MotoGP.

Ο 21χρονος Γάλλος αναβάτης, έναν γύρο πριν το τέλος του πρωταθλήματος WSBK, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ φέτος έχει ανέβει επτά φορές στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και μία φορά στο πρώτο.
Αν και ο Baz έφτασε μέχρι την πηγή της ομάδας της Aspar πριν μερικές εβδομάδες, τελικά δεν κατάφερε να πιει νερό λόγω του... ύψους του με την ομάδα να δηλώνει ότι το 1.92 ήταν πολύ μεγάλο για αυτούς. 
Επόμενη λύση για τον πανύψηλο Baz ήταν η προσέγγιση της Forward Racing, που μπροστά στο ταλέντο του  αψήφισαν το ύψος του και τον υποδέχτηκαν στις αγκάλες της ομάδας και την σέλα της Yamaha.

O Eugene Laverty στην Drive M7 Aspar
Ο Laverty θα οδηγεί του χρόνου για την Drive M7 Aspar (μοτοσικλέτα Honda). Η μεταγραφή του Βόρειο Ιρλανδού,  από το WSBK και την Crescent Suzuki, στο MotoGP θεωρούνταν δεδομένη και το μόνο που έμενε ήταν να ανακοινωθεί η ομάδα. Τελικά έγινε και αυτό με τον Laverty να συνεχίζει στην Drive M7 Aspar, την ομάδα που, όπως είχε δηλώσει, επιθυμούσε να συνεργαστεί περισσότερο από όλες τις άλλες που τον είχαν προσεγγίσει. Έτσι ο ταχύτατος Laverty (ένατος φέτος με 151βαθμούς στο πρωτάθλημα αναβατών) θα αποτελέσει άλλη μια μεγάλη απώλεια για το WSBK και παράλληλα μια σημαντική προσθήκη για το MotoGP.

O Danilo Petrucci στην Pramac Racing
Ο Petrucci δεν μας έχει απασχολήσει γενικά μέχρι σήμερα. Το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει φέρει ο 24χρονος Ιταλός στην καριέρα του είναι η δεύτερη θέση που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο  Superstock 1000 το 2011. Έκτοτε ο Petrucci οδήγησε για την Ducati ως αναβάτης εξέλιξης και το 2012 έκανε το βήμα στο MotoGP με την IodaRacing για την οποία οδηγεί και φέτος (μοτοσικλέτα ART) έχοντας συγκεντρώσει μόλις εννιά βαθμούς (20ος) εξαιτίας και της περιορισμένης απόδοσης της μοτοσικλέτας. Για τις επόμενες δύο χρονιές θα οδηγεί για λογαριασμό της Pramac Racing (Ducati) παίρνοντας έτσι μια πολύ καλή ευκαιρία για να αναδείξει το ταλέντο του.

WSBK-Φήμες δυναμίτης!
Δύο είναι τα πράγματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τα paddock του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike. Το πρώτο έχει να κάνει με τη φημολογούμενη αποχώρηση του Jonathan Rea από τη Pata Honda και την ένταξη του στο στρατόπεδο της Kawasaki! Ο Rea έχει αποδείξει το ταλέντο και την ταχύτητά του τα τελευταία χρόνια στο WSBK και αν αυτή η κίνηση πραγματοποιηθεί τότε η Kawasaki θα έχει μια πολύ δυνατή ομάδα και για την επόμενη χρονιά με τον Sykes να παραμείνει με τους Ιάπωνες και για το 2015. Επίσης, υπάρχει και το σενάριο ο Rea να μετακομίσει και αυτός στο MotoGP εφόσον του έρθει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση.

Η δεύτερη φημολογούμενη κίνηση είναι εκείνη που αφορά τη μετακόμιση του Guintoli από την Aprilia στην Pata Honda προς αντικατάσταση του Rea! Με τους Ιταλούς να ρίχνουν το χρόνου το βάρος τους στο MotoGP και στην προσπάθεια που θα κάνουν εκεί ως εργοστάσιο ο Γάλλος που θέλει να συνεχίσει να διεκδικεί πρωταθλήματα θα πρέπει να βρει μια πολύ δυνατή ομάδα και η Pata Honda είναι μια από αυτές. Επίσης, αν αυτή η κίνηση αποδειχτεί αληθινή, στον ομάδα της Pata Honda θα βρει και το νέο παγκόσμιο πρωταθλητή Supersport, Michael van der Mark. 

Αυτές είναι οι περισσότερες και πιο δυνατές μεταγραφές αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες μεταγραφικές φήμες για τα MotoGP και WSBK. Μείνετε συντονισμένοι καθώς περισσότερα νέα αναμένεται να έχουμε σε λίγο καιρό, ειδικά μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ