net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Κάντο όπως η Husaberg!

Όλοι θυμόμαστε την καινοτομική διάταξη κινητήρα που πρώτη παρουσίασε η Husaberg στο νέο FE450. Μετά λοιπόν από τους (υπό Αυστριακή διοίκηση) Σουηδούς, η Kawasaki φαίνεται πως θα είναι η επόμενη εταιρεία που θα υϊοθετήσει την ασυνήθιστη αυτή διάταξη στους κινητήρες της.

 
Σύμφωνα με το Ισπανικό Solomoto30, οι «πράσινοι» δουλεύουν τα δύο τελευταία χρόνια εξελίσσοντας μια σειρά κινητήρων που θα έχουν τους κυλίνδρους τους σχεδόν οριζόντια τοποθετημένους και τον στρόφαλο τους πάνω από το κιβώτιο ταχυτήτων. Παρ΄ όλο που η Husaberg γράφτηκε στην ιστορία ως η εταιρεία που πρώτη παρουσίασε τέτοιας διάταξης κινητήρα, η Kawasaki είναι πολύ πιθανόν να πάρει άλλες πρωτιές, παρουσιάζοντας τετρακύλινδρους και δικύλινδρους κινητήρες (έναντι του μονοκύλινδρου της Husaberg) παρόμοιας διάταξης, προορισμένους για «πολιτική» χρήση.

Βάση κάποιων σχεδίων που έχουν διαρρεύσει, παρατηρείτε πως οι εν λόγω κινητήρες θα τοποθετηθούν σε μια ευρεία γκάμα μοντέλων που περιλαμβάνει κατηγορίες όπως τα supersport, τα on-off και τα ATV. Τα πλεονεκτήματα αυτής της διάταξης είναι σημαντικά, όπως η συγκέντρωση των μαζών πιο κοντά στο κέντρο βάρους, καθώς και οι «compact» διαστάσεις των κινητήρων. Πέρα από τα οφέλη στην οδική συμπεριφορά των μοτοσικλετών, οι νέοι «οριζόντιας διάταξης» κινητήρες ωφελούν και την…χωροταξία των μοτοσικλετών, αφήνοντας πολύ μεγαλύτερο χώρο προς εκμετάλλευση, ειδικά πάνω από την κεφαλή τους.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ